Sport Dalmacija u balunu

Kako su igrali

(O)cjenik nastupa protiv Brazila: razvodnila nam se igra u nastavku

Kako su igrali

Što su Dalićeve trupe pokazale na travnjaku Anfielda, tko je ostao dužnik, tko bi mogao biti prekobrojan za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Danijel Subašić 6 – za gol nije kriv, a nije imao velikog posla, Brazil dugo bez udarca na gol.

Šime Vrsaljko 5,5 – Neymar ga je "slomio" kod pogotka, ali koga ne bi... Zaradio povez na glavi od silne borbenosti i želje.

Dejan Lovren 6 – imao veliku šansu, a u obrani vrlo solidan na svome Anfieldu.

Vedran Ćorluka 6 – nastupom pokazuje da je s njim sve u redu i to je dobra vijest, premda je Čarli prvi zamijenjen početkom nastavka.

Domagoj Vida 6 – Dalić ga očito priprema za lijevog beka; ništa prema naprijed, dobar u pozadini, makar je Brazil preko njega najviše napadao.

Milan Badelj 6,5 – vrlo dobro odigrana uloga zadnjeg veznog oko kojeg se taman pola Italije ovih dana otima.

Ivan Rakitić 6,5 – korektna partija, poneka duga lopta, Modrić je vukao većinu akcija.

Ante Rebić 7 – nadasve opravdao povjerenje, svojom snagom pravio je velike probleme Brazilu i probijao se nemilice, u 60. jedva je Alisson obranio njegov udarac glavom.

Luka Modrić 7 – lagan, moćan, dokazivao je i u 105. nastupu za Hrvatsku da je jedan od ponajboljih veznih igrača na svijetu. Kad je izašao... I Rebić i on, druga smo momčad.

Ivan Perišić 6 – mijenjali su strane on i Rebić, probijali lijevo, pa desno naizmjence. Imao je i šansu, ali je promašio balun.

Andrej Kramarić 6 – pokretljiv i vrlo raspoložen u početku, naši su dugo diktirali tempo, a on predstavljao opasnost.

od 52. Duje Ćaleta Car 5 – ušao umjesto Ćorluke, mladi Šibenčanin debitirao je na velikoj sceni, pamtit će Anfield, a Vrsaljku nije uspio pomoći, nije Neymara stigao blokirati.

od 58. Mateo Kovačić 5 – promjena kao u Realu, štafeta s Modrićem. Ali, bitna je razlika kad igra Luka ili Mateo. Nije htio smetati Neymaru da ne skrivi penal, pa je Neymar odjurio...

Od 61. Marcelo Brozović 5 – u sredini terena nije zadržao visoku razinu koju je držao Badelj.

Od 63. Marko Pjaca 5 – umjesto sjajnog Rebića... Ritam je utakmice pao, a Brazil zagospodario Anfieldom, Pjaca to nije spriječio.

Od 83. Filip Bradarić – neocijenen, umjesto Rakitića samo šaka minuta za nastup, bez osobitosti.

Od 87. Tin Jedvaj 5 – jedva je uša' i popija je gol; nasamaren za drugi pogodak Brazila, mrvica minuta bila je dovoljna da ga Firmino nadmudri, izolira i onda poentira za visokih 0:2.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu