Sport Dalmacija u balunu

drugoligaška karavana

Uz Jadro se nadaju prvijencu: na Stanovima dvoboj probuđenih

drugoligaška karavana

Kako zabiti gol Varaždinu, pitaju se u Solinu. U tri utakmice u zadnjih godinu dana Solinjani su s Varaždincima još uvijek na nuli. Uz Jadro je završilo 0:0, a u Varaždinu 0:2 i 0:6! Momčad koju vodi Miljenko Mumlek i danas je favorit. Vodeći su u ligi i po mnogima najozbiljniji kandidat za povratak u Prvu ligu.

Solin je pak - solidan. Dvije pobjede, obje doma po 1:0 protiv Hajduka II i Kustošije. No Varaždin će biti najteži ispit za Mladena Jurića i njegove igrače. Benko i Golubar posebno su raspoloženi, zabili su sedam od devet varaždinskih golova ove sezone, s tim da je Benkov današnji nastup upitan zbog ozljede.

U svakom slučaju, ova će utakmica biti dobar pokazatelj koliko Solinjani mogu ove sezone. Mumlek poručuje da im je primarni cilj rezultat nauštrb ljepote, a sigurni smo ni da Solinjani ne bi imali ništa protiv pobjede ostvarene uz skromnu igru. Tko će u svom naumu uspjeti?

Na igralištu u Stanovima danas će se odigrati dalmatinski derbi drugoligaša. Domaćinu Zadru dolazi uvijek neugodna momčad Dugopolja, koja je na Stanovima lijepo igrala, a znala je uzeti i bod(ove).

Zadrani se bude, no i Dugopolje je u posljednjoj utakmici pobijedilo. Rezultatima na posljednja dva gostovanja nogometaša Zadra, u Lučkom na prvenstvenoj utakmici gdje je Zadar uzeo bod i na kup susretu u Vukovaru gdje su pobijedili i prošli u osminu finala, treba biti zadovoljan.

- U Lučkom smo izvukli bod s igračem manje, a u Vukovaru nakon produžetaka našom nepažnjom kada smo imali vodstvo od 0:3 mi smo jednostavno stali, oni su poravnali, a mi i u produžecima pobijedili. Mogu reći da smo pokazali karakter i dizali se u igri kako je odmicalo vrijeme, jer gubiti i na kraju ostati neporažen vidi se da možemo i znamo - kazao je Josip Majić , jedan od najboljih u posljednja dva susreta, te dodao:

- Do sad smo odigrali pet kola, ostvarenim možemo biti zadovoljni, a ono će biti još veće ako pobijedimo Dugopolje, koja je dobra momčad, gaje napadačku igru. Trebat ćemo se dobro založiti kako bi pobijedili jer znamo da će naši gosti biti „napaljeni“, budući su i zadnju utakmicu doma dobili. Mogu obećati dobru borbenu igru, a ovim putem bi pozvao i naše drage gledatelje da dođu na igralište i da nas podrže u ostvarivanju pobjede.

Što se Dugopolja tiče, Bojkova momčad je nakon četiri poraz napokon upisala prve bodove odnosno pobjedom nad Osijekom te su se pomaknuli s mrtve točke, ali i dalje su na začelju ljestvice. U Zadar dolaze oslabljeni, nema ozlijeđenih, kapetana Balića te Jurića.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu