Sport Dalmacija u balunu

nije im dosadno

Svjetski raritet u Lapadu: Četiri trenera vodili momčad u četiri utakmice

nije im dosadno

Šest utakmica, četiri trenera! To je bilanca dubrovačkog trećeligaša GOŠK-a 1919. Dubrovnik poput minskog polja za trenere...

Jer kako drugačije opisati situaciju koja se zbiva podno Srđa. Prva četiri kola u 3. HNL Jug Dubrovčane je vodio Josip Papić, čovjek koji je još u ožujku preuzeo kormilo kluba. Osvojio je četiri boda, a presudio mu je domaći poraz od Junaka 4:3 uz čudesni hat-trick gostujućeg napadača Lea Andrića u zadnjih osam minuta. Izgubio je Papić i kući od biogradskog Primorca, remizirao je u Imotskom, a jedina svijetla točka bio je domaći trijumf nad Splitom.

- Mirno ćemo i dobro ploviti u ovoj sezoni - najavio je Papić pred početak sezone i time kao da je sam sebe urekao.

Priliku je potom dobio osječki stručnjak Milan Đuričić koji je početkom 80-ih godina vodio GOŠK jug u ondašnjoj Drugoj jugoslavenskoj ligi. No on je digao sidro nakon samo jedne utakmice, remija 0:0 u Opuzenu protiv Neretvanca. Očito je vidio kakvo je stanje u klubu i nije se želio više zadržavati.

Njegov pomoćnik i planirani nasljednik Boris Raič, koji je stigao s njim u paketu, preuzeo je momčad u Kupu protiv četvrtoligaša Zeline. GOŠK je izgubio 2:0, pa se i Raič zahvalio upravi dubrovačkog kluba! Svaka utakmica, novi trener.

I sada, kao mnogo puta u zadnjih nekoliko godina, u Lapadu su posegnuli za „dežurnim vatrogascem" Milanom Petrovićem, jednom od legendi kluba. Petrović često uskače po potrebi, a zanimljivo je da su u sezoni 2014./15. upravo on i Papić bili u glavnim trenerskim ulogama. Petrović je vodio momčad do studenog, onda Papić do ožujka pa se opet vratio Petrović!

'Ajde, barem u klubu nikad nije dosadno. GOŠK-u u goste stiže Neretva koja također ne stoji najbolje. Obje momčadi su na pet bodova u pet utakmica. A hoće li GOŠK nakon te utakmice dobiti i petog trenera ove sezone? Situacija je takva da nas taj scenarij ni najmanje ne bi iznenadio.

Poker trenera za šest utakmica

Josip Papić: GOŠK - Primorac (B) 2:3, GOŠK - Split 1:0, Imotski - GOŠK 0:0, GOŠK - Junak 3:4

Milan Đuričić: Neretvanac - GOŠK 0:0

Boris Raič: Zelina - GOŠK 2:0 (Kup)

Milan Petrović - ?

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu