Sport Dalmacija u balunu

Već je zabio pet

Stavite mu soli na repić: Godine su učinile svoje, sad imam nos za gol

Već je zabio pet

Samo pohvale stižu na adresu Antonija Repića, izvrsnog napadača Zadra koji je s pet pogodaka otvorio sezonu u Drugoj nogometnoj ligi i odmah svojim učinkom skrenuo pozornost javnosti... Divili su se njegovom umijeću i veterani Zadra koji su nakon dugo godina kao klapa stigli na Stanove.

- Nije lažna skromnost nego moje iskreno viđenje pet golova u suparničkim mreži plod su naše igre. Jer da svoj posao dobro ne odrade suigrači sigurno se ne bih nalazio u brojnim prigodama. Kad je tako onda se nešto i pogodi – skroman je Repić, koji zajedno s iskusnim Leonom Benkom ( Varaždin), drži vrh ljestvice strijelaca.

Ono što oduševljava gledatelje, ali i stručnjake koji prate igru zadarske momčadi, jest Repićeva lucidnost kao i činjenica da se uvijek nađe na pravom mjestu...

- Očito imam "nos za gol"! A i godine su učinile svoje iza mene je iskustvo, bolje nego prije čitam igru, unaprijed procjenjujem kretnje moji čuvara i onda tu dobijem na prednosti. Postavim nogu ili glavu tamo gdje treba i lopta završi u golu, vrlo jednostavno – veli Repić.

Odnedavno u vrhu napada Zadra , Antonio igra u paru s Vlatkom Blaževićem, što mu zasigurno otvara prostor za golove o kojima pričamo....

- Jest, puno mi je pomogao dolazak Blaževića, odlično smo ukomponirani, nije nam trebalo previše vremena za prilagodbu, obojica znamo što nam je činiti kad lopta dođe do nas. Doista, otkako se Vlatko pojavio primjetno je da se otvara više prostora za mene, jer odvlači više igrača. Uostalom, u Zadar se vratio kao prvoligaški igrač, puno toga je naučio i sad samo primjenjuje na pravi način. Odlično se slažemo – zbori Antonio.

U zadnjem ogledu s Dugopoljem, Repić je postigao dva gola, osobito dojmljiv bio je onaj na isteku prvoga dijela, kad je praktički iskazao neviđenu preciznost. Sačekao je trenutak u kojem će vratar samo pogledom ispratiti njegovu loptu. Upravo u činjenici da sam sebi zna prirediti prigodu, odnosno, ima kod njega je izražena igra jedan na jedan u kojoj lako "slomi" braniča. Ima li u svemu neka tajna?

- Gotovo od mojeg prvoga "službenog" susreta s nogometom, manje – više, svi su me treneri stavljali na poziciju " fantaziste", jer su u meni vidjeli igrača koji može kreirati igru, ali i otići skroz naprijed i zabiti gol. I ovdje je danas riječ o iskustvu kojeg stekneš s vremenom, odnosno, znaš kad se možeš upustiti u solo akciju, ili kada odustati od takvoga nauma. Meni je važno da svojim golovima stvaram dobar rezultat za Zadar – zaključio je Repić koji vjeruje kako će u skorašnjem ogledu s Hajdukom II na stadionu na Stanovima doći veći broj navijača, jer drži da svojim igrama zadarska momćad to zaslužuje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu