Sport Dalmacija u balunu

Drugoligaški derbi

Zmijavci slave, pao je moćni Šibenik: pravi junak je vratar Vugdelija koji je radio čuda

Drugoligaški derbi

Šibenčani koji krupnim koracima grabe prema Prvoj ligi poraženi su kod Croatije. Bila je to najbolja utakmica Zmijavčana ove sezone, pobjedili jakog i moćnog protivnika, a junak je vratar Pavao Vugdelija koji je izvukao par zicera i velikih šansi u odličnoj predstavi na igralištu Marijan Šuto Mrma. Pao je moćni Šibenik i cijeli mali Zmijavci mogu biti ponosni.

Utakmica je počela furiozno za Croatiju, već u 3. minuti Mijo Šabić je centrirao prema kaznenom prostoru gostiju, Ćapin je propustio za Josipa Serdarušića a ovaj pogađa mrežu Labrovića za 1:0 i ludnicu na tribinama. U 16. Ćurić snažno i precizno puca sa 20 metara ali Vugdelija se ispružio koliko je dug i širok i vrškom prstiju poslao loptu, koju su svi već vidjeli u golu, u korner. Samo šest minuta kasnije Prince je oči u oči s Vugdelijom ali vratar Croatije čudesno brani. Minutu poslije Mikulić pogađa šibensku vratnicu. U rasponu od deset minuta Zmijavčani imaju dvije vratnice, lopta neće u gol. U 78. minuti cijeli stadion je na nogama. Na dodavanje Čalušića Mijo Šabić zabija za 2:0. Fantastična publika i predstava, ponovno su Noćni Jahači dizali i bodrili Croatiju.

- Utakmica je bila vrhunska, puna tempa s jedne i s druge strane. Šibenik je stiskao, ali mi smo bili efikasniji. Moji igrači su na krilima ove fantastične i vjerne publike dali svoj maksimum i ostavili zadnji atom snage i zasluženo pobijedili - kazao je trener Croatije Krešimir Režić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu