Sport Domaći nogomet

odluka komisije HNS-a

Soudaniju poništena kazna!

odluka komisije HNS-a

NAJNOVIJE

Komisija za žalbe HNS-a koja se sastala danas poništila je odluku disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića o kazni Dinamovom napadaču El Arabiju Hilalu Soudaniju.

Podsjetimo, Soudani je kažnjen sa jednom utakmicom zabrane igranja i sa 3000 kuna novčane globe po članku 51. Disciplinskog pravilnika pod nazivnikom nesportsko ponašanje.

RANIJE

Transparentnost nije pri vrhu prioriteta Hrvatskom nogometnom savezu kada je posrijedi poslovanje ili komunikacija s medijima. Spomenuta udruga građana ogrezla je u gomilanju vlastitih tabu-tema. Čak i pri suočavanju s najbanalnijim pitanjima. Poput: gdje je predsjednik Saveza? Ili – kada se sastaje i tko su članovi Komisije za žalbe HNS-a?

Hrvatski nogomet posljednjih dana potresa nova afera, ma koliko u HNS-u šutjeli o tome... Izvjesni Goran Kvalić, iz vlastite je znatiželje, prijavio Dinamovog napadača Soudanija. Kao igrač nižerazrednog Plomina, on je član nogometne organizacije.

A ta činjenica mu, ''prema pozitivnim zakonima HNS-a'', omogućava legitimno prijaviti Dinamovog igrača zbog nesportskog ponašanja na utakmici s Lokomotivom. 

Nogometnu grotesku dodatno je začinio disciplinski sudac HNL-a, Saša Pavličić Bekić. On je suspendirao Soudanija i izopćio ga za subotnju utakmicu Dinama i Hajduka! Alžirac se međutim promptno žalio...

I što sad? Premda u HNS-u to prešućuju, Komisija za žalbe će se okupiti – u petak. U kojem sastavu? U pismenom očitovanju HNS-a doslovno stoji:''Ovim putem nećemo davati imena kako bismo članove zaštitili od pritisaka do donošenja eventualne odluke''. A posljednju odluku (''slučaj Andrijašević'') Komisija za žalbe donijela je u sastavu: Davor Blašković (predsjednik), Stipe Cvitanović i Alan Klakočer (članovi). 

Činjenica da se Žalbena komisija tako urgentno sastaje upućuje na (Maksimiru prihvatljiv) rasplet: presuda disciplinskog suca biti će revidirana, a Soudani će u subotu zaigrati protiv Hajduka! To je međutim tek kratkoročni rasplet aktualne situacije. Za izbjegavanje novih oblika ''ustavne krize'', HNS će ubrzo promijeniti sadašnji Statut, odnosno paragraf, prema kojemu svaki član nogometne organizacije može prijaviti bilo koju ''anomaliju''. 

A u tom budućem, ''ljepšem i pravednijem nogometnom svijetu'', zacijelo više neće biti mjesta za Sašu Pavličića Bekića.

Trenutačni disciplinski sudac vjerojatno je već smijenjen. Informaciju o svom statusu zaprimiti će najkasnije – po završetku aktualnog prvenstva. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet