Sport Domaći nogomet

povijesna utakmica

Bjelica: Iznimno sam sretan i ponosan na svoje dečke. S njima bih išao i – na kraj svijeta

povijesna utakmica

Za ogled s prvakom Slovačke, Spartakom iz Trnave, ulaznice su rasprodane u roku 24 sata. Doduše, zbog zatvorene sjeverne tribine maksimirskog stadiona (sankcija UEFA-e), u opticaju ih je bio ograničen broj (20.000).

U Dinamu tvrde kako je zanimanje navijača toliko da bi i kapacitet stadiona sa 60.000 mjesta bio premali. Stoga će u neposrednoj blizini stadiona biti otvorena fan zona, gdje će na velikom videozidu navijači (bez ulaznica) moći uživo pratiti utakmicu.

- Od početka sezone igrači osjećaju podršku navijača. Ta sinergija pomogla je ovoj momčadi da ostvari uspjeh kojega nisu postigle možda i kvalitetnije generacije od ove. Ne smijemo međutim u susret sa Spartakom ući euforično. Bez obzira na našu pobjedu u Trnavi i dalje mislim kako momčad Spartaka na terenu izgleda organiziranije od Anderlechta i Fenerbahčea – smatra trener Dinama, Nenad Bjelica. 

Koliko će u taktičkom smislu utakmica u četvrtak biti drugačija od one odigrane u Trnavi?

- Spartak je ozbiljna momčad. Osobno jako respektiram prvaka Slovačke. U Trnavi smo dobili gol u trenucima kada smo naizgled imali utakmicu pod kontrolom. Moramo priznati kako tu utakmicu nismo započeli kako smo priželjkivali. I nije to bio usamljen slučaj. Još smo u nekim susretima loše krenuli, pa se kasnije ''vadili''. 

Može li važnost utakmice, uz navijačku euforiju, stvoriti pritisak koji bi sputao Dinamovu momčad u četvrtak navečer?

- Uvijek postoji pritisak. No, meni je pritisak uoči Spartaka jednak onomu protiv Zeline. Radi se o nastojanju da igramo što bolje i pobijedimo. Do sada nam je uglavnom uspijevalo. Stoga i imamo dobro ozračje u svlačionici i na terenu. 

Hoćete li preuzeti rizik bude li npr. u 70. minuti susreta još uvijek 0:0?

- Radi se o hipotetskom pitanju. Otpočetka ćemo krenuti agresivno u utakmicu s jasnim ciljem – pobijediti Spartaka! Vidjet ćemo i kako će se protivnik postaviti. Mislim da Slovaci porazom bitno umanjuju šanse u prolaz. Možda će i oni riskirati. Mi ćemo, pred punim tribinama, sigurno ući u rizik kako bismo izborili pobjedu. Uvjeren sam kako ćemo ju i ostvariti. Iznimno sam sretan i ponosan na svoje dečke. S njima bih išao i – na kraj svijeta!

Slušajući odgovore trenera Bjelice na novinarska pitanja, vratar Dominik Livaković ubacio se ''u eter'', kazavši treneru:
- I mi bismo s vama išli na kraj svijeta!

No, prije toga moraju riješiti ''slučaj Spartak''. Nakon što mjesec dana nisu osjetili maksimirski travnjak...

- Dugo nismo igrali pred našim navijačima. Nedostaje nam domaći ambijent i poticaj s maksimirskih tribina. Nadam se da ćemo i ovoga puta opravdati očekivanja naših navijača – predviđa Livaković. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet