Sport Domaći nogomet

zaobilaznim putem

Nakon tri godine čekanja: hrvatski reprezentativac seli na Otok u redove nekada slavnog kluba

zaobilaznim putem

Strpljen spašen, ono što se nije dogodilo prije tri godine realizirati bi se trebalo ovog zimskog prijelaznog roka. Ljubav između engleskog nogometa i hrvatskog reprezentativnog vratara Lovre Kalinića, nekadašnjeg Hajdukovog "čuvara snova" mogla bi se vrlo brzo realizirati. Naime Birmingham Mail je objavio kao ekskluzivu na svojim stranicama vijest da je Kalinić viđen u zračnoj luci i da je samo pitanje vremena kada će staviti potpis na ugovor.

Prije tri godine Kalinić je bio u kombinacijama za dolazak u Aston Villu, ali je transfer zapeo na radnoj dozvoli. Kaliniću je nedostajalo nastupa za reprezentaciju, a Villa se uz to i "zakačila" s FA pa nije bilo mogućnosti niti u objašnjenju da će Kalinić podići kvalitetu u klubu i ligi. Sada te zapreke više nema jer je Lovre Kalinić standardni reprezentativac i problema s radnom dozvolom neće ni biti.

Inače europsku školu nogometnog branjenja Lovre Kalinić je odradio u belgijskom Gentu gdje je stigao iz Hajduka za tri milijuna eura, a dobio je dvije godine zaredom nagrade za najbolje vratara prvenstva.

Ne piše se još o visini transfera, no jasno je da će zbog problema na vratarskim pozicijama Lovre Kalinić biti obilno plaćen, a Aston Villa nakon posrtanja i ispadanja iz premiershipa u Championship slaže momčad a kojom bi se vratila na stare staze slave.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet