Sport Domaći nogomet

ostali samo detalji

Bit će novca i za Hajduk: Englezi otkrili koliko bi mogao iznositi transfer hrvatskog reprezentativca u Aston Villu

ostali samo detalji

Engleski mediji su se uvelike raspisali o buđenju Aston Ville i ambicijama novog menadžera Deana Smitha. Njegova je prva želja na listi hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić koji je već u Birminghamu i tijekom današnjeg dana bi treba okončati liječnički pregled nakon kojeg bi Aston Villa i Gent trebali zaključiti ugovor.

Nema posudbe, nema "skrivenih troškova", Smith želi Kalinić sada i odmah, 1. siječnja bi mu ovjerili ugovor, s početkom prijelaznog roka i mogao bi odmah nastupiti u Championshipu. Aston Villa je osma trenutno, no razlika od trećeg do 14. mjesta je svega par bodova i velika većina klubova se sprema na juriš prema Premiershipu.

Još uvijek nema preciznog podatka o kojoj svoti novca pričaju klubovi, većina tvrdi da će odšteta za Kalinića biti između pet i deset milijuna eura, navodno je Aston Villa sprema odmah iskeširati sedam milijuna funti (7,75 milijuna eura) u što bi bila uračunata i plaća hrvatskog reprezentativnog vratara.

Na ovaj način bi se potvrdio transfer koji je prije tri godine propao, ali sada u Aston Villi tvrde da kupuju vratara u najboljim godinama i s velikim iskustvom. Norvežanin Orjan Nyland bi se preselio na klupu jer se nije dokazao kao vratar potrebnog kalibra za prodor prema Premiershipu. Englezi tvrde da bi cijeli posao trebao biti zaključen u naredna dva-tri dana, a papiri na ovjeru poslani s prvim danom prijelaznog roka. Belgijanci su pak spremni na prodaju, već su dali slobodno Kaliniću koji neće braniti u Kupu, prodaja je potpuno izgledna.

Inače menadžer Dean Smith ima u planu dovođenje još jednog stopera i lijevog braniča koji su mu potrebni za zatvoriti pozicije u početnom sastavu. Ne računaju na posudbe, nego na kupovinu kako bi Smith dobio momčad po svom guštu koja mu jamči plasman u Premiership dogodine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet