Sport Domaći nogomet

'ČESTITKA' IZ UEFA-E

Modrima prijeti nova velika kazna, odluka stiže 28. veljače

'ČESTITKA' IZ UEFA-E

Dan nakon velike Dinamove pobjede na Maksimiru i plasmana u osminu finala Europske lige, stiže i najava loših vijesti za hrvatskog prvaka iz krovne kuće europskog nogometa. UEFA je dan nakon veličanstvene Dinamove 3:0 pobjede protiv češkog prvaka Viktorije Plzen na Maksmiru pokrenula disciplinski postupak protiv Modrih, objavila je UEFA na svojim stranicama uz opis grijeha koji se ovoga puta stavljaju na teren organizatoru.

UEFA tereti Dinamo zbog ubacivanja predmeta u tere, paljenja baklji i ponovno blokiranja stepenica na tribinama, a kaznu bi ovoga puta mogao dobiti i trener Nenad Bjelica.

Trener Dinama je krajem prvog poluvremena isključen zbog ometanja protivničkog igrača, a prije toga je više puta prigovarao sucima.

Sve je kulminiralo u 42. minuti kad je igrač Viktorije Plzen Milan Havel uzeo loptu i nije ju htio dati dinamovcima. Bjelica ga je u tom trenutku s leđa primio za ruku i pokušao mu uzeti loptu kako bi Dinamo što prije izveo aut, a sudac István Kovács ga je poslao na tribinu!

Trener Dinama je poslije priznao da je to napravio namjerno. Vidjet ćemo koliko će disciplinci UEFA-e ovoga puta biti strogi i hoće li trener Dinama voditi svoju momčad na sljedećoj europskoj utakmici - prvom okršaju osmine finala Europske lige protiv Benfice na Maksimiru 7. ožujka.

Konačna odluka bit će donesena 28. veljače.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet