Sport Domaći nogomet

deset puta skuplji

Luda utrka za nekadašnjim veznim igračem Hajduka: Leicester i Wolves stigli na pregovore i saznali cijenu od koje boli glava

deset puta skuplji

Josip Vuković igrao je kratko u splitskom Hajduku, 2014. godine je iz Dugopolja stigao na Poljud, odigrao tek 20 utakmica u bijelom dresu. Potom je "krstario" prvo HNL-om (Istra i Split), pa BiH (Vitez), Ukrajinom (Olimpik Donjeck), da bi se na kraju skrasio u portugalskom Maritimu. Prvu u B-momčadi, pa potom i u najboljoj postavi portugalskog prvoligaša.

Maritimo ga je doveo za 400.000 eura, Transfermarkt ga cijeni na oko pola milijuna eura. No posljednje utakmice u Zon Sagres pratili su ga skauti dva engleska premijerligaša, Leicester i Wolverhampton koji su bili oduševljeni njegovim igrama. Leicester ima odlično pokrivenu poziciju defenzivnog veznog, ali spremni su za nova ulaganja, kreću u redizajn momčadi, Wolves bi nakon ove sezone želio imati širinu u momčadi baš na istoj poziciji.

Oba kluba su prema pisanjima One football poslali informativni upit Maritimu oko mogućnosti kupovine ovog ljeta. Odgovor ih nije oduševio, Portugalci su mirne duše udeseterostručili vrijednosti svog igrača, navodno su odgovorili da očekuju ponude koje bi se kretale između pet i sedam milijuna eura odštete.

Je li to ohladilo engleske premijerligaše? Za sada moguće, no mjeseci pred nama bit će zanimljiviji kada je u pitanju ovaj 26-godišnji Splićanin koji ima jedan nastup na U-17 i 12 nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet