Sport Domaći nogomet

KOMENTAR ZORANA VULIĆA

Moramo sami sebi priznati da dolazi smjena generacija: Svi su na nas napaljeni, viceprvaci su lovina

KOMENTAR ZORANA VULIĆA

Dogodilo nam se da su nam u oba poluvremena Mađari dali gol u zadnjih 15 minuta, ali ne treba na ovaj poraz gledati kao na nešto nenormalno i stvarati paniku. Mađarska nas je dobila bez prave šanse, iako, ruku na srce, ni mi nismo stvorili neke velike prilike. Moramo sami sebi priznati da dolazi jedna tiha smjena generacija, dolaze igrači kao što je Brekalo i trebamo imati strpljenja.

Slažem se da su nam prekidi boljka, ali ne treba ni oko raditi preveliku dramu, nego se dobro pripremiti za utakmicu s Walesom u lipnju. Kalinić je odličan, vrhunski vratar, dogodio mu se kiks, na prvi moment se čini da je mogao obraniti onaj prvi gol, ali ne treba tražiti dlaku u jaju. Nije veliki problem ni to što u zadnjih mjesec dana ne brani u Aston Villi, imali smo mi i kroz povijest Pletikosu koji jedno vrijeme nije branio u klubu, a u reprezentaciji je bio jako dobar. To što Kale ne brani jest nedostatak, ali nije uzrok zašto je primio prvi gol. Kod drugoga gola mi se čini da je možda bio prekršaj na Leovcu, sudac je to mogao svirati, ali treba se i prilagoditi na kriterij suđenja, a znamo da Škoti i Englezi puštaju čvršću igru.

Primili smo oba gola usred naše jalove dominacije, jer nismo uspijevali stvoriti pravu šansu, Mađari su nam upravo kod prvoga gola pokazali što je pravi pas prema naprijed. Na Hrvatsku kao viceprvaka svijeta svi su maksimalno napaljeni, mi smo sad lovina i moramo se što prije prilagoditi na to, na promjenu stila igre gdje više ne možemo biti 'u čeki', na kontre, nego dominiramo.

Imali smo i u Rusiji utakmica gdje smo dominirali, ali tamo smo ipak imali više prostora za Rebića, Perišića, tada Mandžukića. Ne zaboravimo i da smo bez dva standardna beka, Vrsaljka i Strinića, a uz to nam se sinoć ozlijedio Barišić, koji je bio odličan u ove dvije utakmice. Borna me nije iznenadio, jer ga pratim još otkad je igrao u Lokomotivi i Osijeku i znam koliko može, zato je šteta što nam se ozlijedio krajem prvog poluvremena.

U svakom slučaju, ovo nikako nije bila odlučujuća utakmica, tek je početak kvalifikacija i nema mjesta panici. Trebamo samo izvući pouku iz poraza u Budimpešti i spremno dočekati Wales.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet