Sport Domaći nogomet

opatija

Gala svečanost: Luka Modrić sedmi puta najbolji u izboru sindikata nogometaša

opatija

Hrvatska udruga Nogometni sindikat ove je godine svoju tradicionalnu manifestaciju – Trofej Nogometaš organizirala u Opatiji. U sedmom izdanju ove nagrade, najboljim hrvatskim nogometašem, po sedmi je puta proglašen Luka Modrić. 

- Nakon sedmog osvojenog trofeja nemam više što pametno reći. Mogu jedino konstatirati da su predamnom novi izazovi. S Realom se želim vratiti na staze stare slave. Također i s reprezentacijom. Nakon kiksa u Budimpešti više nemamo pravo na loš dan. Na bilo koji način moramo doći do pobjede protiv Walesa. Vjerujem da će nam navijači u Osijeku ponovno stvoriti ambijent u kojemu se odlično osjećamo. Čestitao bih Lovrenu na Ligi prvaka, ali meni će Tottenham uvijek biti dražu klub od Liverpoola. Ipak sam ondje proveo četiri godine – konstatirao je Luka Modrić. 

Po prvi puta HUNS je Trofej Nogometaš organizirao u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, a nagrada je dodijeljena u deset kategorija. Glasačko tijelo predstavljali su nogometaši Prve HNL (njih 236), zatim stotinu nogometašica te 105 igrača futsala. Igrač Dinama Dani Olmo dobio je nagradu u dvije kategorije: proglašen je najboljim igračem Prve HNL, a ujedno i najboljim mladim igračem. Nagradu za najboljeg hrvatskog vratara osvojio je čuvar mreže zagrebačkog Dinama, Dominik Livaković.

Izborom svojih kolega u najbolju momčad Prve HNL uvršteno je sljedećih 11 nogometaša: Dominik Livaković (Dinamo) – Zoran Kvržić (Rijeka), Kevin Theophile-Catherine (Dinamo), Emir Dilaver (Dinamo), Domagoj Bradarić (Hajduk) – Luka Ivanušec (Lokomotiva), Dani Olmo (Dinamo), Domagoj Pavičić (Rijeka) – Bruno Petković (Dinamo), Jakov Puljić (Rijeka), Jairo da Silva (Hajduk).

Nagrada najboljem treneru Prve HNL pripala je Nenadu Bjelici (Dinamo), dočim je za najboljeg suca proglašen Riječanin Ivan Bebek. Trofej za najbolju nogometašicu Hrvatske dobila je igračica Osijeka Leonarda Balog, a najbolji futsal igrač je reprezentativac i kapetan Vrgorca, Duško Martinac. 

A posebnu nagradu – ''Dobri duh hrvatskog nogometa'' (koju dodjeljuju Sportske novosti) dobio je dugodišnji liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet