Sport Domaći nogomet

dosta su šutjeli

Revolt navijača protiv HDZ-a: 'Nećete nas zgaziti monstrumi jedni, uhljebili ste svoje sinove i kćeri i one što vam ližu ja** i bulju'

dosta su šutjeli

Tjedan obilježavanja 100 godina Cibalije čini se da ne prolazi u svečanom duhu u kakvom su tamošnji političari to zamislili, u akciju se uključila i navijačka skupina Ultras koja je poslala žestoke poruke, piše 100posto.hr.

Jedna od stvari koja se nikad ne mijenja u gradu Vinkovcima je dominacija HDZ-a, a koji gradom uz Bosut vlada od pojave Hrvatske. No posljednjih dana nedodirljivi moćnici i politički monopolisti u gradu od 30.000 stanovnika po prvi put u 30 godina osjećaju kako je to živiti s - "oporbom".

Sve je počelo još u petak kad su navijači Cibalije prekinuli svečanost i raširili svoj transparent: "HDZ grobari, Vinkulju ste ubili".

Revoltirani su jer su si gradonačelnici, što bivši, a što sadašnji, razmjenjivali plakete, a Cibalia, nekadašnji div koji je pobjeđivao i Crvenu zvezdu u prvoj jugoslavenskoj ligi - tone u trećoj hrvatskoj ligi.

Nakon tog prvog prosvjeda u petak, policija je ekspresno reagirala, neki su ustvrdili da su koristili metode nekih propalih bivših režima...

"Kada ti nedjeljom za vrijeme ručka dva policajca dođu kući, znaš da si dirnuo u osinje gnijezdo. Istina boli. Boli do ja*a. Naravno da nisu slučajno upali baš u nedjelju i baš za vrijeme ručka!", otkrivaju iz redova navijača na Facebooku.

Okupili su se u centru grada s istom porukom, ali ovoga puta upozorili da se ta poruka ne odnosi samo na nogomet!

"Za istinu - prijave! Za kriminal, lopovluk i uništavanje - zahvalnice!"

Policija je tako obilazila zločeste navijače...

"To su klasične metode zastrašivanja kojima su se koristili neki propali sistemi! Uništili ste proslavu sto godina Cibalije!, kaže drot!", otkriva navijač.

Odgovor je bio briljantan...

"Mi uništili proslavu pa dobili prijave, a oni uništili Cibaliju pa dobili zahvalnice!' Tako otprilike funkcionira naš grad i naša država. Ne smiješ lopovu reći da je lopov. Ljudi koji su doslovno uništili sve oko sebe, dijele si nekakve zahvalnice i plakete."

"Ali nećete nas zgaziti monstrumi jedni! Nećemo dozvoliti da nepravda i laž pobijedi! Vama je ova država dala sve. Uhljebili ste svoje sinove i kćeri, rođake i prijatelje. I one što vam ližu ja*a i bulju.", poručuju.

Jedan od onih koji je sudjelovao u dodjeljivanju plaketa je i Mladen Karlić, bivši gradonačelnik, a koji je poznat po skoku u bazen ne bi li tad, pri otvaranju centra, impresionirao svoju šeficu - Jadranku Kosor.

U gradu u kojem danas dobro živi politička elita, te (preko)brojni branitelji, što stari, što oni koji su si tek apdejtali status (iako je tijekom najgorih razaranja 1991. u gradu bilo možda tek 2000 ljudi), čini se da HDZ nikad neće imati razloga za brigu, glasačka mašinerija redovito obavlja svoj posao, uostalom pokazuje to povijest izbora.

Osim ako navijači ne izazovu revolt i ne samo onih iz nogometnih krugova. Podrška sirenama iz automobila, možda je tek početak...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet