Sport Domaći nogomet

'vatreni' na rujevici

Mario Pašalić: Umora ima, ali čeka nas važan susret

'vatreni' na rujevici

Hrvatski nogometni reprezentativci Mario Pašalić i Darijo Melnjak bili su na raspolaganju novinarima u "mix-zoni" nakon treninga na stadionu Rujevica u Rijeci. 

Mario Pašalić željno iščekuje kvalifikacijski susret s Velšanima 8. lipnja u Osijeku nakon sjajne sezone u dresu talijanske Atalante.

"Zasad su pripreme odlične. Izbornik je odmah stavio naglasak na treninge u 15 sati radi privikavanja na termin utakmice, dobro nam ide i dočekat ćemo spremni utakmicu. Umora ima, ali čeka nas važan susret i treba ga fizički i psihički dočekati u najboljem stanju. Lipanj je uvijek nezgodan s obzirom na kraj sezone, ali svima je tako, a mi se moramo prilagoditi jer smo u Mađarskoj zakomplicirali stvari", kazao je Pašalić, koji je vrlo zadovoljan sezonom u Bergamu. 

"Iza nas je jako uspješna sezona, Atalanta je prvi put izborila Ligu prvaka, odmah iza Juventusa i Napolija, a svi znamo koliko su ulagali Roma, Milan i Inter. Osim toga, ušli smo u finale Kupa. Previše sam se selio, želim se skrasiti i ostati negdje bar dvije ili tri sezone. Klubovi se dogovaraju i vidjet ćemo što će biti". 

Debitant Dario Melnjak podijelio je svoje dojmove sa svoje prve reprezentativne akcije - novi član Vatrenih osvrnuo se na prilagodbu, sezonu u Turskoj i Wales.

"Prva je dva dana okupljanja moj bratić Rog bio sa mnom, opustio me, i pomogao u prilagodbi. Naravno da mi je žao što više nije s nama, no zdravlje mu je najvažnije, a na meni je dati sve od sebe i pomoći reprezentaciji. Svi su dečki dobri i na treningu se sve zaboravi, a kroz karijeru se uvijek spremamo na novo društvo. Već nakon prvih par dana osjećam se kao da sam dugo u reprezentaciji", kazao je Melnjak, lijevi bek koji igra za turskog prvoligaša Rizespor.  

"Rizespor je bio posljednji na tablici, ali podigli smo se sa začelja i izašli iz zone ispadanja. Nije bilo vremena za prilagodbu, gorilo je pod petama. Sada se priča o mojim golovima, no bilo je bitno dobro odrađivati i obrambeni posao. U Turskoj ima mnogo odličnih igrača koji su došli iz Premiershipa i protiv njih sam sebi potvrdio svoju kvalitetu. Igra se pred fanatičnim navijačima, podiglo mi se samopouzdanje i bude li se izbornik odlučio za mene, dat ću maksimum. Ovo je najbolje razdoblje moje karijere i jedva čekam utakmicu. Dat ću sve od sebe da iskoristim eventualnu priliku", zaključio je 27-godišnji Melnjak. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet