Sport Domaći nogomet

teška utakmica

Nedostaju mnogi: Hrvatska sreća je što ima štofa za dvije repke

teška utakmica

Srebrni su za sutrašnji ogled protiv Garetha Balea i društva doslovno prepolovljeni.

Viceprvaka svijeta Hrvatsku čeka teška utakmica protiv Walesa u Osijeku na kojoj izbornik Zlatko Dalić neće moći računati na čak jedanaestoricu igrača koji su otputovali na SP u Rusiji, kreirali najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa.

Otpadali su za ovu akciju posljednjih dana izborniku Dalić neki od ključnih igrača Ivan Rakitić, Ante Rebić, potom i mlađe snage Marko Rog, Nikola Vlašić, Filip Bradarić... od kojih neki nisu ni bili na SP-u. Međutim, kada se usporedi reprezentativni popis s početka SP-a i ovaj aktualni za Wales, nema čak jedanaestorice. 

Uz Rakitića, Rebića, Bradarića, još od ranije zbog teških ozljeda nema ni Šime Vrsaljka, Marka Pjace, Josipa Pivarića. Nema u kadru ni Ivana Strinića zbog manjka minutaže u klubu uslijed zdravstvenih problema zbog kojih je dobar dio sezone morao propustiti. Nema već neko vrijeme ni Mateja Mitrovića.

Kada se tom popisu još dodaju Danijel Subašić, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić koji su se umirovili poslije SP-a, Nikola Kalinić koji je stjecajem okolnosti od početka SP-a izvan kadra reprezentacije dođemo do cijele jedne momčadi koja nedostaje u odnosu na početak SP-a, i to kakve momčadi.

Koja bi na terenu uz male pretumbacije što se tiče uobičajenih pozicija izgledala možda nekako ovako: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Pivarić, Strinić – Bradarić, Rakitić, Rebić – Pjaca, Kalinić, Mandžukić. Riječ je o reprezentaciji koja na papiru vjerojatno nije ništa lošija od sastava koji će se suprotstaviti Velšanima.  

Nakon poraza u Mađarskoj Hrvatska je u vrlo nezgodnoj situaciji, a nemojmo zaboraviti kako je Wales na prošlom Euru igrao čak u polufinalu.

Wales je bio polufinalist na Euru u Francuskoj 2016.

Tu je Wales izgubio od kasnijeg prvaka Portugala, iste reprezentacije koja je elimirala i “kockaste” u osmini finala. Posebno su problematične reprezentaciji bekovske pozicije, kao i napadačke. Tu smo najviše oslabljeni brojnim izostancima.

Kada se zbrajaju samo ozlijeđeni, odnosno oni koji su iz sličnih razloga van forme, bez umirovljenih, nedostaju čak desetorica, Rakitić, Rebić, Vlašić, Rog, Vlašić, Bradarić, Vrsaljko, Pjaca, Pivarić, Strinić, Mitrović... Ajme.

Pored toga dio igrača imao je vrlo skromnu minutažu u klubovi. Neki su manje nastupali, neki nešto malo više, a opet ne previše.

U toj su kategoriji Lovre Kalinić, Josip Brekalo, Borna Barišić... Dodatna poteškoća je što su se kasnije zbog obveza u klubovima priključivali osvajači europskih trofeja Mateo Kovačić (Chelsea) i Dejan Lovren (Liverpool). 

Uz sve to igra se i u 15 sati, po velikoj vrućini, sparini.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet