Sport Domaći nogomet

Perišić 6 golova

Hrvatska reprezentacija i Osijek se vole

Perišić 6 golova

Hrvatska nogometna reprezentacija i Osijek se vole. U jedanaest utakmica koliko ih je naša selekcija odigrala u gradu na Dravi nije izgubila ni jednu – ima devet pobjeda i dva remija.

Istini za volju, većina je utakmica bila prijateljskog karaktera, točnije sedam, no najvažnije je da hrvatsku reprezentaciju u Osijeku prate dobre vibracije. Slavonija je oduvijek raširenih ruku dočekivala “kockaste“, pa i ne čudi što bi se takva dobra atmosfera prenijela na travnjak i tako dovela do dobrog rezultata.

Sve je počelo u proljeće 1996., dva mjeseca prije Eura na Engleskoj, kada smo u prijateljskom susretu svladali Mađare 4:1, a posljednji put igrali smo na današnji dan prije točno godinu dana. Opet je to bio prijateljski ogled i to protiv Senegala (2:1) koji je “glumio“ Nigeriju s kojom smo bili u skupini na SP-u u Rusiji. Senegalci su poveli početkom drugog dijela, a u drugom su okrenuli Perišić i Kramarić.

Povijest nastupa hrvatske reprezentacije u Osijeku nudi i dva ogleda s današnjim suparnikom Walesom kojeg smo u oba navrata svladali 2:0. Prvi put u prijateljskoj 2010. (jedan od golova postigao je Drago Gabrić), a drugi put u kvalifikacijama za SP 2014. Izbornik je bio Igor Štimac, a strijelci Mandžukić i Eduardo.

Jedine su dvije “mrlje“ bile neriješeni rezultati protiv Estonije i Irana. Protiv Estonaca smo odigrali 0:0, bilo je to na startu kvalifikacija za Euro 2004. pod vodstvom Otta Barića, dok nas je protiv Irana (2:2) od poraza spasio Marko Babić iz penala duboko u sudačkoj nadoknadi.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvarili smo 2014. protiv Azerbajdžana 6:0 uz dva gola Ivana Perišića koji je s ukupno šest pogodaka naš najefikasniji igrač u Gradskom vrtu.

Naše najčešće pobjede bile su 4:1 i 2:0, obje po tri puta. Nemamo ništa protiv da se jedna od njih ponovi i danas. ∙    

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet