Sport Domaći nogomet

danas se sastaje hns

Zastoj u razgovorima između HNS-a i Hajduka ne sluti na dobro. Kako stvari stoje teško će Mađarska do Poljuda

danas se sastaje hns

Od gostovanja Mađarske na Poljudu po svemu sudeći neće biti ništa, odnosno od povratka “kockastih” u Split.

Barem zasad. Sada je već sasvim izgledno kako se utakmica kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Mađarske 10. listopada neće igrati u gradu pod Marjanom. Čeka se još samo da to netko i službeno potvrdi. 

Prije svega iz HNS-a koji bi danas na dan utakmice s Walesom trebao imati sastanak Izvršnog odbora. Takav je scenarij najizgledniji, s obzirom da posljednji dani, pa i tjedni nisu donijeli nikakav ozbiljniji pomak po pitanju pripreme terena za organizaciju te utakmice u Splitu, a rok za prijavljivanje stadiona na kojem će se susret igrati se približava.  

Akcija Mađarska počela je obećavajuće. Nakon što se Hajduk već ranije kandidirao za domaćinstvo neke od utakmica i pritom iznio svoje zahtjeve i prijedloge, održan je sastanak u Zagrebu Izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića, predsjednika Uprave Hajduka Marina Brbića i prvog čovjeka NO-a Benjamina Perasovića i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare. 

Pionirski finale digao tenzije

S pozicije VAR instruktora povukao se potom Bruno Marić. Međutim, nakon toga proteklih tjedana je sve nekako utihnulo. Po pitanju razgovora, dogovora. A s druge strane u međuvremenu se dogodio i incident s finalom pionirskog kupa poslije kojeg su se ponovno digle tenzije.

Naravno, odigrana je prošlog tjedna revijalna utakmica u kojoj je Omiš bio domaćin reprezentaciji. I izuzmemo li malo prestroge mjere osiguranja na javnom treningu dan prije susreta, gotovo sve je prošlo po idealnom scenariju. Ivan Perišić doživio je počasti kakve zaslužuje, reprezentacija se vratila u Dalmaciju, bila je prava fešta. Rekordna je bila posjeta na stadionu “Anđelko Marušić-Ferata”. 

Generalna proba je dobro prošla. Međutim, na tome je sve ostalo. Već neko vrijeme se ništa konkretno ne događa. Ni pisma ni razglednice iz HNS-a. A vrijeme sve brže istječe. Praktično ga više nema.

Do sredine ovog mjeseca HNS bi navodno trebao prijaviti stadion na kojem će se igrati utakmica Hrvatska – Mađarska. Nažalost, Poljud se čini sve dalje. Barem za spomenutu utakmicu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet