Sport Domaći nogomet

spremaj kofere

Nakon pet posudbi u pet godina, hrvatski reprezentativac dobiva klub: Atalanta odlučila aktivirati klauzulu i platiti Chelseaju 15 milijuna eura

spremaj kofere

Pet godina – pet posudba, sukus je "ljubavi" između londonskog Chelsea i hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića. Europska ruta za mladog Kaštelanina počela je u španjolskom Elcheu, potom Monacu, pa talijanskom Milanu, ruskom Spartaku i opet u Italiju u Atalantu iz Bergama. S 24 godine Pašalić ima zavidno međunarodno iskustvo, svugdje je igrao i nametnuo se, iako ga u Chelsea izgleda nisu baš "doživjeli".

No Gazzetta dello sport piše da je Atalanta spremna aktivirati otkupnu klauzulu od 15 milijuna eura kako bi Pašalića zadržali u momčadi. Željeli su barem malo spustiti u Bergamu cijenu, ali i na ovu su pristali. Trener Gasperini je oduševljen hrvatskim reprezentativcem, odigrao je prošle sezone 42 susreta, postigao osam golova uz šest asistencija. I sada će postati "punopravni" član jednog kluba.

Pašaliću Atalanta odgovara, Liga prvaka je poseban izazov, a već prije je govorio o mogućnosti ostanka u Italiji.

Iza nas je jako uspješna sezona, Atalanta je prvi put izborila Ligu prvaka, odmah iza Juventusa i Napolija, a svi znamo koliko su ulagali Roma, Milan i Inter. Previše sam se selio, želim se skrasiti i ostati negdje bar dvije ili tri sezone.
Ovo je baš ono što je tražio, spremit će kofere na malo dulje vrijeme. U Bergamu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet