Sport Domaći nogomet

vruće srce i hladna glava

Izbornik ostao tajnovit oko početnog sastava: Najvažnije je da igramo pametno, strpljivo. ne smijemo srljati i biti nervozni

vruće srce i hladna glava

Nakon kapetana Modrića uslijedila su pitanja izborniku Zlatku Daliću. Mađarskoj nedostaju tri igrača. Koliko vam to olakšava situaciju ili je ipak otežava jer ne znate kakvu će postavu izvesti kolega?

- Neće nas to zavarati, pobijedili su nas već u Budimpešti. Ulazimo s velikim respektom prema Mađarskoj. Iskreno, nećemo se puno baviti time – rekao je Dalić.

Jeste li razbistrili sve dvojbe oko sastava?

- Znate koliko vjerujem igračima. Moj posao je da sačuvam kuću, napravim rezultat, zadržim atmosferu. U Azerbajdžanu nisam bio baš u formi. Nadam se puno boljem izdanju samog sebe.

Kako doći do pobjede?

- S obzirom da smo na Poljudu, da ćemo igrati u sjajnoj atmosferi, najvažnije je da igramo pametno, strpljivo. I rezultat 1:0 će nam donijeti pobjedu. Ne smijemo srljati, biti nervozni. U Slovačkoj smo po tom pitanju bili fantastični. U Azerbajdžanu se u nas nakon pola sata uvukla nervoza. Tražit ću strpljivu, sigurnu igru. Tako možemo do pobjede. Molim od publike da ne gubimo vjeru, želju, stpljenje. Mi uvijek želimo sve riješiti u deset minuta, a igra se devedeset.

Hoće li Rebić krenuti od prve minute?

- Ne govorim unaprijed o sastavu. Ali ja toliko vjerujem tim igračima da nemam nikakvih dilema.

Mladost i poletnost Brekala, Vlašića ili iskustvo Rebića, Rakitića? Što je važnije mladost, polet, ili iskustvo, rutina?

- Kada te slušam, kao da sebe slušam – uzvratio je Dalić novinaru i na tome se zadržao.

Na ovom stadionu ste proveli dugo vremena kao igrač Hajduka. Kakve vas emocije prožimaju?

- Moja karijera je tu počela. Tu sam proveo sjajne trenutke. Hajduk me odgojio. Nisam nikada ni sanjao da ću se ovdje jednog dana vratiti u ovakvoj ulozi. Kao trener Hajduka možda i da, ali kao izbornik baš i ne. Kult reprezentacije se ponovno vratio. Očekujem to zajedništvo svih, nas, navijača, da ćemo zajedno doći do pobjede – poželio je Dalić.

Pamtite li svoju zadnju igračku utakmicu u Hajduku? Dvije godine taman je prošlo da ste preuzeli reprezentaciju?

- Zadnje se utakmice niti ne sjećam, a ovoga se jako dobro sjećam. To je okrenulo moj život i karijeru. Nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje karijere. Moja karijera je dočekla procvat prije dvije godine, daj Bože da se tako i nastavi – zaključio je Dalić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet