Sport Hajduk

Poslušajte skladbu Naprid Bili!

Hajduk prvi put dobio autorska prava, Karan i Ninčević napravili pjesmu!

Poslušajte skladbu Naprid Bili!

Hajduku su prvi put službeno u potpunosti ustupljena autorska prava na izvođenje jedne pjesme. Riječ je o pjesmi ''Naprid bili'' čiji autori Nenad Ninčević i Goran Karan su na taj način odali priznanje Hajduku za puno lijepih uspomena koje im je dao i to na koncu pretočili u pjesmu. 

- Želja nam je Hajduku pokloniti autorska prava za pjesmu ''Naprid bili'', koje je dio našeg djela. S naše autorske strane, ova pjesma je jedno veliko i čisto hvala Hajduku. Hvala za divne dane koje smo živjeli i živimo u ovom našem Splitu, hvala za ponos koji nam je dao Hajduk naše mladosti, hvala za ljubav i emociju koju smo odavde ponijeli u svijet. Hvala osnivačima, hvala svim legendama Hajduka, hvala onima koji bili barjak s ljubavlju nose danas i hvala onima koji će ga nositi u budućim pobjedama svojih generacija. Stoga, s poštovanjem i od srca, svim hajdukovcima poklanjamo pjesmu ''Naprid bili'' - rekli su nam Goran Karan i Nenad Ninčević, autori skladbe. 

Skladba je dio mjuzikla ''Naša bila štorija'' koji će premijerno biti izveden u petak, 21. travnja 2017. godine u Velikoj dvorani ŠC Gripe s početkom u 20:00 sati, a riječ je o scensko-glazbenom projektu čija radnja je smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća.
Direktor marketinga i prodaje HNK Hajduk Aljoša Bašić istaknuo je zadovoljstvo što Hajduk prvi put u povijesti u vlasništvu ima svoju vlastitu pjesmu:

- Ovo je po prvi put u povijesti da su autori glazbe i teksta u potpunosti autorstvo pjesme predali Klubu. Znamo koliko Hajduk ima pjesama i s tim opusom je jedinstven u svijetu. Tom detalju pridružujemo podatak da naš Klub prvi put od osnutka u svom vlasništvu ima pjesmu. Hvala im u ime Hajduka što su na taj način odali priznanje našem Klubu. Hajduk će im se odužiti na način što će u potpunosti stati iza projekta ''Naša bila štorija'' koja u cijelosti slavi povijesne dane Kluba.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk