Sport Hajduk

subota u 15 sati

Ohandza propušta derbi; Carrillo: Moramo imati vjeru u sebe, biti bezobrazni i disciplinirani

subota u 15 sati

Sutra u 15 sati na stadionu u Maksimiru igra se derbi Dinama i Hajduka. Dan prije susreta u novinarskom salonu na Poljudu pred sedmu silu izašao je trener Hajduka Joan Carrillo.

- Očekujemo istinski derbi, sastaju se dvije jake momčadi, bit će to prava borba. Imam jako dobar predosjećaj, jedva čekam da utakmica počne – rekao je u uvodu Carrillo.

Biste li bili zadovoljni neodlučenim rezultatom?

- Nikad nisam pripremao momčad za neodlučeni rezultat, pa neću tako ni sada. Očekujem sva tri boda – najavio je Carrillo.

Kako vidite Dinamo? Gdje Hajduk ima prednost?

- Gledao sam već prije utakmice Dinama, a već smo i igrali protiv njih. Tada su igrali sa Fernandesom, zamijenili su ga na prvenstvenoj pauzi Sammirom. Znamo kako im se suprostaviti i kako ih dobiti.

Možemo li očekivati defenzivan gard Hajduka ili ćete igrati ofenzivno, s posjedom lopte, kontrolom utakmice?

- Sigurno nećemo igrati defenzivno. Igramo u gostima, znamo da obrambenim gardom ne možemo dobiti utakmicu. Ovo je jako dobra prilika za igrače da u derbiju pokažu svoje znanje. Momčad koja želi pobijediti u derbiju mora napadati iz svih snaga. Moramo igrati s velikim intenzitetom, snagom, ali ne grubo. Obrana mora biti žustrija, agresivnija, ali ne smije pretjerivati. Tražim od moje momčadi da to pokaže.

U prošloj utakmici na Maksimiru bilo je 0:0, Dinamo je imao dominaciju, više prilika, ali i Hajduk svoje šanse...? Jeste li gledali taj susret?

- Gledao sam ga dosad tri puta, čak i sinoć. Kada je bila Europska liga mi smo gledali utakmice Dinama. Oni su svojom igrom nama pokazali na koji način im se možemo suprostaviti i dobiti ih na njihovom terenu. Moramo imati vjeru u sebe, biti bezobrazni i disciplinirani. Ako nedostaje neka od te tri stvari ne možemo dobiti – naglasio je Carrillo.

Što je dobio Dinamo zamjenom Fernandesa za Sammira?

- Sammir je malo više polušpic, playmaker, Fernandes je bio više gol igrač. Oni su jako dobro napravili tu tranziciju. Izgubili su jako dobrog igrača, ali im se vratio internacionalac, reprezentativac. Mi smo se za to dobro pripremili. Kada znaš gdje je protivnik dobar onda se pripremiš za to, neovisno koji igrač igra.

Kako gledate na slučaj Soudani? Kako ćete se pripremiti za to?

- Nisam ja tu da donosim odluke o kaznama. Meni je najveća briga moja momčad. Pripremao sam utakmicu s Dinamo sa Soudanijem i bez njega. Što se tiče kazne to je odluka drugih tijela, na neke stvari apsolutno ne mogu utjecati. Nije da mi je svejedno, ali kako ne mogu utjecati na to ne vodim toliko računa o tome. Što se tiče kazni mislim da smo mi bili najžešće kažnjeni, u zadnja dva kola kada smo igrali bez svoje publike – naglasio je Carrillo.

Na koga ne možete računati izuzev Juranovića, Bencuna, povratnika Josipa Bašića?

- Ovi su se igrači pomalo počeli vraćati, ali zaboljelo je grlo Francka Ohandzu, imamo problem s njim. Danas je pokušao trenirati, ali vidi se na njemu umor. Ima virozu, upalu grla. To se dogodilo u zadnji čas. Ne ide na put, bit će nam teško bez njega. Vjerojatno je u pitanju virus. Treba ga postupno pripremiti jer već u srijedu imamo iduću utakmicu (nap.a. protiv Splita). Bit će nam jako teško bez igrača takvog kalibra, ali naći ćemo pravu zamjenu – zaključio je Carrillo.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk