Sport Hajduk

povratnik među bijele

Zlatko Vujović o napadaču Hajduka: Rekao sam Saidu da ga karakter koči

povratnik među bijele

Said je na novom početku, a Zlatko Vujović ga je uz Marijana Pušnika u lanjskom razdoblju trenirao. Pozna ga iz “unutra”, iz svlačionice, vrlo dobro. Pa kaže:

- Logično je da su ga vratili, novi je trener i šteta ga je ne iskoristiti. Premda mogu razumjeti da je bivšem treneru Carrillu u trenutku prekipjelo i da ga je udaljio. Ali, ne možeš ga sad cijelu karijeru držati po strani.

- Vidi se da nije došao slučajno u Hajduk i da ima potrebnu kvalitetu. Savršeno se ograđuje, što malo tko od igrača zna. Ima izvanrednu lijevu nogu, desnu nažalost, što bismo rekli, nema. Nije to velika greška.

- Nego, primijetio sam ja njegovu drugu stranu, koja izaziva probleme. On se često ponaša kao lijenčina i ja sam mu to još lani otvoreno rekao. Nisam mogao zamisliti da može biti na trenutke toliko bezvoljan, što mi se nipošto nije svidjelo.

- Može puno više golova dati nego do sada i nadam se da je shvatio neke važne stvari u odnosu prema radu i ponašanju. Taj njegov ego što ga nosi u sebi do određene mjere je razumljiv, jer svaki pravi napadač je egoist, ali na primjer ne mogu prožvakat onaj slučaj kad je sam uzeo balun da izvede penal, usprkos trenerove odluke. U redu, neće zbog toga ispaštati cijeli život, ispričao se, valjda je i tu nešto naučio.

- Ja sam mu puno puta kazivao ‘Saide, šteta je za tebe, možeš puno više, tvoj karakter te koči, trčiš samo kad ti misliš da treba trčati’.

- Nije spor igrač, jer kad se hoće uhvatiti šprinta onda je izvrstan, ali se njemu ne da ponavljati.

Misli da se u našoj ligi tako može provlačiti, a to ne ide tako.

- Rekao sam mu što ima, a što nema i nije me začudilo što ga je Carrillo škartao. Jer, on više govori, a manje igra i samo škodi treneru ponašanjem. Presjekao je Carrillo u najgorem momentu, prije Dinama, a to baš znači da je prešao svaku mjeru.

Opasan kad krene licem prema golu

- E, ali ajmo sad iznova, Said, ti to možeš! Starta od nule i vratili su ga i meni je to normalno. Kopiću će tek trebati vremena da upozna sve, pa tako i njega na treningu, za ručkom, u svlačionici, na putovanju, u razgovoru, u autobusu, da vidi kako koji igrač razmišlja i diše.

- Volio bih da Said igra kao treći napadač, jer on se može pridodavati, on može ušprintati, opasan je kad krene licem prema golu, kao tenk, traži kontakt i penal. Ako igra statično i okrenut leđima, onda očekuje faul, pa ako ga ne dobije, iznervira se, maše rukama, dobije karton...

- Trebao bi promijeniti pristup i svoju glavu, ponašanje prema svima. Ako uspije pedeset posto, dobili smo svi. Gol što ga je zabio u Tel Avivu, pa moraš imat klasu da to izvedeš! Samo što takve podvige treba ponavljati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk