Sport Hajduk

mercato

Austrijanci se raspitivali za desnog beka Hajduka: prije će Miloš doći, nego što će Juranović otići

mercato

Josip Juranović je na meti Red Bull Salzburga, kluba iz kojega je lani Hajduk doveo Josipa Radoševića.

Posao je nagoviješten, nije još rečeno da je krenula finalizacija, ali moglo bi se tu idućih dana ili tjedana sviti gnijezdo za odlazak Juranovića. Austrijanci su se kod “bijelih” raspitivali za Juranovića, moguće je i da će ga doći pogledati na utakmicama u Sloveniji, a jasno je da je “Jopa” otprije jedan od onih koji su u Poljudu/Pohorju izloženi u izlogu na prodaju. Ako to bude povoljna ponuda. Zasad nemamo spekulacija oko visine izlaznog transfera...

Jasno je i to da će se Hajduk na toj poziciji nastoji unaprijed ekipirati, baš za slučaj da se Juranović proda, pa je lako naći poveznicu glede pregovora s Matom Milošem i ta bi se priča mogla dovršiti vrlo brzo. Prije će Miloš u Hajduk, nego što će Juranović otići, ali jedno i drugo je izvjesno tijekom ovog ljeta.

Što se tiče konkretno Miloša, Hajduk se dogovorio s igračem koji je u Benfiku prije šest mjeseci otišao iz Istre. Međutim, treba s Benfikom usuglasiti otkupni iznos što ga Benfica za iduće ljeto cijeni na 400.000 eura, a sad bi ga Hajduku posudila. Je li to odgovara “bijelima”, na stolu je sportskog direktora Saše Bjelanovića i predsjednika Jasmina Huljaja. Sigurno će poslije konzultacija na Pohorju mnogo toga biti jasnije.

Juranović odlazi, Miloš dolazi? Tako izgleda, poklapa im se pozicija desnog beka, premda se na te poslove može gledati i odvojeno. Da Miloš dođe, pa da se tek onda upuste u pregovore glede prodaje Juranovića. Zasad je sigurno tek da se Red Bull Salzburg javio u Hajduk zbog interesa prema Juranoviću.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk