Sport Hajduk

rudar - hajduk 1:1

Bijeli odigrali neriješeno protiv Pušnika: bili su bolji tijekom cijele utakmice, Jurić zabio u zadnjoj minuti

rudar - hajduk 1:1

Hajduk je odigrao hajdučki finiš, zabio u zadnjoj minuti, pa se Rudaru nije do kraja isplatio rudarski pristup cijeloj utakmici. Tako "bijeli" ipak nisu "popušili" kod svog bivšeg trenera Marijana Pušnika.

Svečarski je bilo na početku, Hajduk je darivao domaćine, a s razglasa se zaorilo "Ništa kontra Splita".

"Bijeli" su bili bolji tijekom cijele utakmice, ali su rezultat "ispeglali" u zadnji čas. Po ugledu na Mundijal, gol iz prekida, nakon kornera, ubacio je s kuta Tonio Teklić, a u skoku je najviši i najspretniji bio Stanko Jurić – 1:1.

Zasluženo je Kopić izjednačio kontra Pušnika!

Tijekom utakmice, Fomitschow je u 5. minuti bio u prilici, ali mu je udarce Pridigar. Nakon kornera Caktašev šut glavom otišao je preko gola. Pa Juranović u šansi, nakon akcije Delića, ali je Pridigar bio nesavladiv div. U 16. minuti je Gyurcso zabio nakon pasa Tudora, međutim – ofsajd!

I onda nepisano pravilo: Hajduk je primio gol. "Rudar" Radić je pobjegao i ubacio prema drugoj vratnici gdje je pogodio Tučić. Bilo je to 1:0 za domaće, pa su se nastavile redati šanse gostiju, na dodavanje Tudora, mogao je izjednačiti Delić i ništa i onda – hokejaške izmjene.

Sasvim nov sastav "bijelih" i priča se nastavila sa šansama Hajduka, Šego je zakasnio na ubačaj Bradarića...

Igrao je i Rudar, ali istaknuo se i Ljubić. Ima Hajduk vratarski potencijal, spriječio je Šimunca.

Obrane Malnara (ušao umjesto Pridigara) protiv Šege (dva puta), te Šehića činilo se da su zaključile utakmice, međutim ipak stiže Stanko Jurić, spas u zadnji čas, da se od Pušnika "ne popuši". Zasluženo. I svečarski miroljubivo.

Rudar – Hajduk 1:1 (1:0)

Velenje – Stadion Rudara "Ob jezeru". Prijateljska međunarodna utakmica povodom 70. rođendana Rudara. Gledatelja oko 2000. Sudac Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah, Slovenija).

Žuti kartoni: S. Jurić i Nižić (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Tučić (30), 1:1 S. Jurić (90).

Rudar (Velenje): Pridigar, Čoralič, Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Muić, Mensah, Trifković, Williams, Tučić, Radić. Još su igrali: Malnar, Solomun, Bolha, Šimunac, Šantek, Črnčič, Kamara, Vodeb, Vrabič.

Hajduk: Duka – Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow – T. Bašić, Beširović, Caktaš – Tudor, Delić, Gyurcso. Od 61. su igrali: Ljubić – Šehić, Ismajli, Vučur, Bradarić – S. Jurić, Nejašmić, Palaversa – Teklić, Šego, Špikić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk