Sport Hajduk

kolodvor poljud

I Futacs blizu odlaska, Hajduk očekuje povrat uložena novca

kolodvor poljud

I Marko Futacs u Apoelu iz Nikozije?! Zasad na tu konstataciju treba staviti upitnik, ali su glasine sve glasnije...

Funkcionira “ciparska veza”, nakon što je tim kanalom putem Sredozemlja otpremljen s Pohorja Grk Savvas Gentsoglou (potvrdio je Apoel njegov dolazak dan nakon što ga je Hajduk “otpustio” sa svojih stranica), pregovara se iz Poljuda da Apoel prihvati još jednoga s popisa onih koji u Hajduku imaju - kako trener Željko Kopić voli reći – “nedefiniran status”.

Puskas novijeg doba

Marko Futacs (28), poznata je njegova priča, od milja Attila, Hajdukov Puskas novijeg doba, već neko vrijeme je u potrazi za novim društvom. Nakon što je sam izrazio želju da ne bude više u Hajduku nakon “opjevanog” već incidenta s navijačima, traga se za njegovim novim klubom.

Premda je bilo nesuglasica i nesporazuma oko trenutka kad se trebao pojaviti na pripremama, Futacs se na kraju povinovao svakoj klupskoj odluci kao pravi profesionalac. A i Hajduk je bio blagonaklon, dao mu nešto više prostora, pristao da neke treninge obavi sa svojim privatnim trenerom, te se primjerice na Pohorje pojavi tek 9. srpnja.

No, jasno je svo vrijeme bilo da je jedini put – odlazak. Ponuda Osijeka, doduše usmena prije nekog vremena nije prelazila 200.000 eura, što je bilo nedovoljno da bi se uzelo u razmatranje. Jer, od Futacsa se očekuje i određen povrat uložena novca, nije on bez veze igrač da ga se treba olako riješit...

Pisali smo da je “na sniženju”, to je istina, a propos činjenice da je imao odštetnu klauzulu tešku 1,5 milijun eura, a Hajduk bi se na kraju zadovoljio da to bude povrat od pola milijuna eura, još bolje 600.000, ali tu negdje...

E sad, ako je otišao Gentsoglou bez jasne objave pod kojim uvjetima i ako se sad tehnicira da bi na Cipar mogao i Marko Futacs sletjeti, moglo bi se za njih dvojicu “zavrtjeti” neka ukupna odšteta, ne bi bilo loše...

Ako Hajduk ne iznese sve te podatke odmah, onako spontano, od sebe, kao što je to Mario Branco umio objaviti, svakako će se ti podaci podastrijeti na Skupštini “bijelih” sredinom kolovoza.

Dobio pozitivne recenzije

Da ne duljimo, ciparski mediji potvrđuju vijest kako njihov prvak Apoel iz Nikozije nakon Gentsogloua želi dovesti i Marka Futacsa. To je zasad jedino sigurno. Hajduk bi se spasio, a i štogod novca utržio/prelomio. 

Po pisanju Ciprana Futacs je dobio pozitivne recenzije Apoela i pregovara se. O Futacsu se više-manje sve zna, da je nakon 25 godina donio titulu najboljeg strijelca lige Hajduku i po tome će ostat zauvijek upamćen, bilo je to 2017. godine. Za Hajduk ga ugovor veže do 2019. godine, upisao je 44 nastupa i zabio 24 gola. Nije malo.

Međutim, lani je u kolovozu, u Maksimiru protiv Dinama pretrpio ozljedu koljena koja ga je na sedam-osam mjeseci udaljila s terena. Uspješno se vratio i u tandemu s Almeidom, koji je taman prešao u portugalsku Academicu (Hugu je istekao ugovor s “bijelima”) nastupio je u finalu Kupa za Hajduk protiv Dinama u Vinkovcima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk