Sport Hajduk

opasni argentinac

Mierez prijeti Hajduku, a i Vuliću je zanimljiv

opasni argentinac

Grupa Baskonia koja u svom portfelju ima košarkaški klub Baskonia, nogometaše Alavesa, te upravljački udio u francuskom nogometnom drugoligašu Sochauxu otprije par mjeseci je vlasnik nogometaša, odnosno kluba Istra 1961. 

Pri ulasku su navodno, po neslužbenim informacijama vratili pozajmicu od milijun eura koju je Kermas grupa u vlasništvu Danka Končara dala koncem prošle sezone kako bi se podmirili klupski dugovi i Istra regularno dobila licenciju.

U žargonu se kaže kako je Alaves ušao u Istru, nakon što je ta grupacija lani spasila – Rudeš.
Kad su shvatili da Rudeš neće biti klub koji će relativno skoro dobiti svoju infrastrukturu digli su sidro iz tog zagrebačkog kvarta i prebacili ga u Istru koja je prije toga za vlasničkim kormilom imala i Rusa (Mihail Ščeglov) i Amerikanca (Michael Glover).

Potom su kontaktirali i splitskog poduzetnika Slavka Gotovca da im uđe u vlasničku strukturu e da bi se konačno parkirali kod Baska. I vjeruju da su se dugoročno spasili. Grupacija Baskonia – Alaves, dakle, vlasnik je Jose Antonio Querejeta Altuna.

Svi dosadašnji vlasnici nisu Istri osigura(va)li lagodan prvoligaški život, dapače, životarilo se na dnu ljestvice svaki put i iznova, ali se čini da je ulazak Baskonije dao Puležanima i Istrijanima novi optimizam.

No, stare navade su ostale. Naime, taman je smijenjen trener nakon prve ...pobjede?!

A otkaz je dao i sportski direktor!? Zalud su ih hajduci snimali u Zaprešiću prošlog vikenda, Ivo Cuzzi na svom prvom takvom zadatku da "skida" linije kretanja, te iskusni snimatelj Željan Prkić da sve ovjekovječi kamerom.

Manolo Marquez je smijenjen, povukao se za njim i Pepe Calderon.

Rečeni Marquez nije dobro primio otkaz, rekao je da se osjeća užasno i da to nema smisla kad je taman prvu utakmicu slavio (to kod Intera u Zaprešiću), ali već za dolazak Hajduka sin vlasnika Baskonije Haritz Querejeta objasnio je na licu mjesta u Puli/Medulinu kako stvari nisu išle kako su željeli, pa su brzo potražili korekcije.

Prve treninge u Medulinu novi trener Istre već je obavio, a to je Cristobal Emilio Ruiz Torres, poznatiji skraćeno kao Curro Torres i veće je nogometno ime od prethodnika (član "furija" na SP 2002.). Curro Torres bi trebao stabilizirati momčad, a prvi mu je protivnik – Hajduk!?

Vidite i sami da Hajduk nema nimalo lagan zadatak sutra u Puli.

Prvo nogometno ime Istre trenutno je Ramon Mierez, argentinski napadač koji je zaintrigirao i – Zorana Vulića.

Hajdukov trener izjavljivao je proteklih dana ljubav Argentincima kao nogometnoj naciji, pa se sjetio svoga suigrača iz Nantesa Burruchage, a među Istrom je – nije tajio - uočio "igrače koji su zanimljiv materijal i za Hajduk"?!

Pretpostavka je da je Mierez taj zanimljivi. Pet nastupa, četiri gola, po dva Rijeci i Interu u Zaprešiću. Nekidan se baš Prenge u Zaprešiću otresao kao da ga nema, ušao u šesnaesterac i zabio ga Kelavi. Dojmljivo.

Odmah su iz Istre poručili kako Mierez treba cijelu sezonu ostati u Istri, pa neka je na posudbi.

Miereza mjerkajte ...dogodine.

Dakle, Ramon Nazareno Mierez je u žarištu: rođen je 13. svibnja 1997., visok 184 centimetra, rodno mjesto Resistencia, Chaco (Argentina). Igrao u prvoj argentinskoj ligi za momčad Tigre (Victoria, Buenos Aires), Baski ga doveli na posudbu u Istru.

Prijeti Hajduku, a Hajduku je očito zanimljiv.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk