Sport Hajduk

Hajduk zaronio

Nema čarobnog štapića. Nema ga ni Vulić. Barem ove večeri nije funkcionirao

Hajduk zaronio

Grafit kod Pomorske škole, tu preko puta poljudskog stadiona pao nam je na pamet:
- Kapetane, zaranjamo!

Opet je Hajduk zaronio. Pomislili su "bijeli", a i mi, da je kriza kao rukom odnesena nakon brze terapije Zorana Vulića, njegovih početnih uspjeha i preobražaja momčadi, pa i nakon borbenih 0:0 protiv Dinama. Što se doimalo dovoljno dobro.

Međutim, ništa od svega toga, Hajduk se s porazom od Osijeka, što je inače prava rijetkost da Osječani slave u Poljudu, opet upleo u konopce teškog življenja, mučnog gledanja u ljestvicu i rasporeda koji ga očekuje odmah nakon pauze. I previranja tko jest, a tko nije za Hajduk.

Nema naglog izliječenja, nema brzog oporavka, put je dug i težak, a cijela sezona koja je pred nama i koja je tek deset rundi izbrojila od 36 bit će mukotrpna.

Nema čarobnog štapića. Nema ga ni Vulić. Barem ove večeri nije funkcionirao.

Hajduk nije igrao dobro, svjedoče to i reakcije sa sjevera:
- Ovo je loše, ovo je loše...

U trenutku je zvučalo i kao "pomozi Bože", na isto mu dođe.

Sastav Hajduka je bio – standardan, ali igra slaba. Nisu se nametnuli kroz duplo pokrivanje što ga je nametnuo Zoran Zekić, pa je Osijek od samog početka imao bolje prilike.

To je istina.

No, imao je i Hajduk bljeskove, ostaju upisane kao dvojbene 25. minuta je li Caktašev udarac kod 0:0 zapeo o ruku Janže u šesnaestercu (Bebek na to nije trznuo) i je li kirisalo na najstrožu kaznu, baš kao što je i Said izjednačio na 1:1, da bi u idućoj sekundi bio dosuđen ofsajd, zaleđe Hajdukova napadača.

Umjesto 1:1, učas eto kontre, brze akcije Pušić, Boban, Marić, obrana Hajduka se zanjihala i ode Osijek na 0:2.

Izmjene Vulića da izvadi nevidljivog Palaversu i ugašenog Ivanovskog bile su logične, ušli su Jradi i Said, potom se i s Tudorom pokušalo.

Sve kao nacrtano, dan prije na ploči. I jedino logično.

No, ploda nije bilo. Tužna večer igre Hajduka.

Sa sjevera u 70. minuti poneka bengalka upaljena, ali nisu ih bacili na tartan.

U vikendu čudesa gdje je doma izgubo Bayern sa 0:3, u Alavesu i Real Madrid, a u HNL-u i Lokomotiva i Rijeka koja je osim bez bodova ostala i bez Keka, uklopio se Hajduk.

Čeka "bijele" duga, teška, jesen, zima.

- Što učinio si ti, od životu mog, sve što dao si mi ti, samo praznu bol, samo praznu bol - pjevala je Torcida "bijelima", kad su ih na sjever nogometaši pognute glave otišli pozdraviti, za ispriku...

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk