Sport Hajduk

komentar

Što je ovo, pa ovaj Hajduk leti: sjajna pobjeda kao plod smišljenih akcija, a ne pukog slučaja

komentar

Velika pobjeda Hajduka, euforično pumpali ili razumno stišavali, brojke govore jasno, čisto i bistro: 4:1 protiv ukrajinskog Šahtara koji je čuveno ime europskog nogometa! 

Doista sjajna pobjeda kao plod smišljenih akcija, a ne pukog slučaja. 

Igrali su za ukrajinske “rudare” i odreda poznata imena (Taison, Marlos, Moraes, Ismaily, Stepanenko, golman Pjatov...). Nije im pomoglo. 

Hajduk se sasvim neočekivano vratio svome starom epitetu iz slavnih rezultatskih vremena kad smo mu tepali da je “prvak svijeta u prijateljskim utakmicama”. Ovih 4:1 ostat će i te kako zapamćeno.

Uoči utakmice pribojavali smo se nije li Šahtar prevelik zalogaj za ovaj trenutačni Hajduk. A na kraju su četiri laka komada popili - Ukrajinci, mogli su i po petu loptu u mrežu u dva navrata finiša utakmice, bilo bi to kompletno ruganje s ukrajinskim veličinama.

Kako netko reče, ne mogu Marlos i Stepanenko ništa kontra Batarela i Sahitija?!

Raspoloženi Delić, zgromio ih Teklićev šut

Hajduk je iznenadio svoje protivnike vrlo ozbiljnim pristupom, s poštovanjem prema imenima svojih protivnika. Možda ih je Šahtar potcijenio, ali tko mu je kriv. Hajduci su izveli presing prema lopti i onda bi sa centra u blic-akcijama krenula čudesa u režiji terceta Delić, Caktaš, Jairo.

Početne šanse i vratnica Caktaša bile su ugodno iznenađenje, ali se raspoloženi tercet “bijelih” toliko razmahao da je do odmora tri gola uvalio poznatom Pjatovu, koji se nekoć još ispriječio Pletikosi kao konkurent za mjesto golmana Šahtara. 

Posebno je bio raspoložen mladi Ivan Delić i ova će utakmica za njega biti prekretnica. Penal nad njim, pa pogodak i na kraju asistencija za prodor Jaira što je dovelo do 3:1. Sve je rasturio...

Kad smo mislili da će Šahtar smanjiti distancu, zgromio ih je Teklićev šut, Hajduk je dobio oba poluvremena...

Sad nemojmo u euforiju, odmah je zvučalo kao upozorenje dolje pred svlačionicama dok su “bijeli” bili zadovoljni i čestitali jedni drugima. U taboru Ukrajinaca iznenađenje na licima.

Lakše kad vjeruješ

Ovih 4:1 dat će neki drugačiji pečat i polet u radu, lakše je kad vjeruješ u ono što radiš, a večerašnja izvedba presinga na loptu i brze akcije sa centra, te kombinatorika, bile su odlike “bijelih”.

Igor Gršković, fizioterapeut, nekad u Hajduku, a sad dugogodišnji djelatnik u Šahtaru, poslije utakmice nam se javio:

- Što je ovo, pa ovaj Hajduk leti! Već osjećam euforiju! – reče nam Gršković pred autobusom Šahtara.
I da se Hajduk vraća odmah u Split poslije ovakve utakmice daleko u gostima, bio bi garant doček na aerodromu!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk