Sport Hajduk

ima se, može se...

Hajdukova blagajna puna: za rođendan priuštili pojačanje od skoro pola milijuna eura

ima se, može se...

Kako smo već javili, Oleksandr Svatok (24) novi je nogometaš Hajduka! Stoper koji otvara nove perspektive u konkurenciji s Ismajlijem, Lopezom, Mikulićem, Vučurom, kako trenutačno stoji konstelacija snaga sa stoperima, a znate da je ona promjenljiva, jer primjerice kod trenera Željka Kopića Ismajli je bio zadnji, kod Oreščanina je prvi pick...

Što će biti sa Svatokom, tek ćemo vidjeti, je li on mačak u vreći, tko ga je od šire javnosti ikad vidio, ali je poput svog sunarodnjaka Maksima Biljija doveden - za najveće ambicije.

To je uradio sportski direktor Goran Vučević.

A kad je sportski direktor bio Mario Branco njegov je prvi izbor bio Borja Lopez. Za euro-ambicije. Lopez igra promjenljivo i još je u klubu.

Uglavnom, oko Svatoka su se koplja lomila još tijekom pripremnog razdoblja u Antalyji/Beleku i znate kako to već ide, sve se potpisuje - zadnji dan.

Da prijelazni rok u Hrvata traje još dva tjedna, umjesto što je završio 15. veljače, zacijelo bi se potpisivalo - zadnji čas.

Tako je bilo i nekidan s Antom Palaversom koji je 31. siječnja odlazio u Manchester City. Zadnji čas, kad je završavalo na Otoku.

Kad pada zastavica u cajtnotu (to su šahovski izrazi), onda se papirologija zbrza u zadnji tren. Bože sačuvaj da su to riješili jučer. Dobro da nisu zakasnili, a bilo je takvih slučajeva u svijetu (Massimo Taibi tako nikad nije branio za Manchester United, potpis je naprosto zakasnio sat ili dva...)

Sad je Franu Tudoru aktualna Poljska (Lech Poznan), njima završava 28. veljače u ponoć i budite sigurni da smo na laganoj vatrici sve dotad.

Da nema zadnjeg dana, da prijelazni rok traje kontinuirano svo vrijeme, bi li se uopće ikad poslovi, ovako pepavi kao papirologija oko Svatoka ikako završili?!

Valjda bi, ali tko zna...

Uglavnom, Svatok je u Hajduku, nisu željeli čekati ljeto i da bude slobodan, jer se u međuvremenu njegova Zorja inatila da će ga stavljati ne na klupu, nego na tribine, kad je već naumio otić i odabire Hajduk. Pa što da onda propada u formi još četiri mjeseca bez utakmica...

Kad se prodalo Palaversu može i rođendanska fešta bit obilata, a može se i novog stopera kupiti. Zašto ne?!
Koliko košta? Navodno cca 350.000 eura odštete Zorji, a glasovi dolaze i do preciznije specifikacije od cca 380.000 Zorji, a 80.000 provizije agenciji/zastupniku, nema više poslova bez menadžerskih provizija.

Evo i jedna digresija, sad je Juventus angažirao Velšanina Aarona Ramseyja iz Arsenala, bez odštete, od ljeta, sve potpisano sad za lipanj. Arsenalu – zero, nula, istječe mu ugovor, ali agenciji koja Ramseyja zastupa isplaćuje se – pazite ovo – 3,7 milijuna eura provizije. I, kao, dolazi mukte?!

To je tako u svijetu nogometnog biznisa, neke uzuse treba poštivati i naprosto prihvatiti.

Iza Svatoka je igranje i odrastanje u Dnjipru, pa prelazak u Zorju iz Luhanska, dotakao je i reprezentaciju plavog neba i žutih žitarica (ukrajinska zastava), a Hajduk ga je dokučio nezadovoljan trenutačnim stoperskim izborom. 

Ostaje poželjeti Hajduku da mu bude manje sklon greškama nego Maksim Bilji, konstantnije forme nego Borja Lopez.
Hajduk misli za ljeto, želi biti barem četvrti, dvije pobjede na startu protiv Osijeka i Lokomotive ubrzale su da se uloži nešto, odriješi (Palaversina) kesa, e da bi se u Europu lakše prodrlo.

Pisali smo iz Antalyje, Svatok i Vušković, stoperski par budućnosti. Sad se to može obistiniti i u sadašnjosti. Makar su na Rujevici Ismajli i Lopez u glavnim ulogama, odnosno alternacija Mikulić.

Glavno da se kreće, obrana bi trebala biti čvršća.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk