Sport Hajduk

predsjednički izbori

Brbiću motiva sigurno neće nedostajati ako se odluči prijaviti, da dokaže da je prije tri godine donesena pogrešna odluka

predsjednički izbori

Hoće li Marin Brbić nastaviti započeti posao u Hajduku? Mogućnost da će bivši prvi čovjek Hajduka biti kandidat na natječaju za izbor novog predsjednika Uprave zaintrigirala je javnost.

Tri godine nakon što je smijenjen s mjesta predsjednika kluba mogao bi ponovno preuzeti tu funkciju. A u vrlo sličnoj situaciji je i bivši član Nadzornog odbora Zoran Mamić. I uspješni splitski poduzetnik iz tvrtke “Tommy” je te 2016. otišao iz kluba kada su čelni ljudi tadašnjeg NO-a izabrali svoj smjer. A sada se u kuloarima i Mamića nominira kao potencijalnog kandidata. No, ni jedan ni drugi ta nagađanja još nisu potvrdili.

Proljeće previranja 2016.

U proljeće 2016. previranjima u tadašnjem NO-u smijenjen je Brbić jer se tražio netko tko će napraviti iskorak u upravljanju klubom. A otišli su i predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković, sportski direktor Goran Vučević, voditelj omladinskog pogona Srđan Andrić, na kraju sezone je smijenjen i trener Damir Burić. A povukao se iz NO-a i razočarani Mamić.

Sada se Brbiću otvara prilika da nastavi gdje je stao. Vremena su se promijenila, i klub također. Brbić je tada radio u teškim financijskim uvjetima, danas klub u tom pogledu bolje stoji. S druge strane tada je s mnogo manje sredstava Hajduk bio treći, sada je tek šesti.

Ako se odluči prijaviti Brbiću motiva sigurno neće nedostajati, da dokaže da je prije tri godine donesena pogrešna odluka. S druge strane dolazak (povratak) u Hajduk nosi sa sobom teret s kojim se ne može svatko nositi. Posljednji primjer je Jasmin Huljaj. 

Prijavio se Brbić i za izbor članova NO-a jesenas, bio i jedan od favorita, ali je njegova kandidatura tada odbačena. Po Zakonu o sportu nije mogao biti kandidat, nije zadovoljavao uvjet da u protekle tri godine nije pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Rok istekao

Riječ je bila o benignom prekršaju zbog manjka broja redara na susretu koji je tada kao odgovorna osoba u Hajduku svjesno napravio u interesu kluba. Taj trogodišnji rok je istekao 14. siječnja.

Pričekano je da se odradi prijelazni rok da se objavi odluka o odlasku Huljaja. Ali u tome čekanju je i istekla Brbićeva prepreka za rad u klubu. Mimo natječajnih i sve glavne uvjete koje je predsjednik NO-a Benjamin Perasović naveo, stručnost, zadržavanje kontinuiteta i življenje Hajduka, Brbić zadovoljava.

No, nije isto biti član NO-a ili predsjednik Uprave. Ni po obujmu obveza, a pogotovo ne po odgovornosti. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk