Sport Hajduk

uvijek u mislima

Prošlo je šest godina od smrti Marka Azapovića, mladića koji je ujedinio navijače diljem Europe

uvijek u mislima

Na današnji dan, prije točno šest godina, zauvijek je prestalo kucati srce Marka Azapovića. Mladić je to koji je vrlo brzo nakon smrti postao legenda, mladić čije je ime obišlo tribine diljem Europe. Navijači, ujedinjeni u borbi protiv policijske brutalnosti, zajedno su tražili odgovor. Željeli su znati istinu o tome što je uzrokovalo Markovu smrt.

U ovom tekstu nećemo tražiti krivca, nećemo ulaziti u točnost medicinskih nalaza, nećemo se baviti teorijama zavjere, policijskim izvještajima ili nečim petim. Želimo samo obnoviti uspomenu na Marka.

Marko Azapović bio je veliki navijač Hajduka. Bijele je volio više od svega, a upravo zahvaljući svojim kolegama koji ih vole poput njega, još uvijek nije zaboravljen. Njegovi prijatelji iz Torcide vrlo često zazovu njegovo ime na tribini, a ni šest godina poslije ne mire se sa službenim uzrokom njegove smrti i još uvijek ustraju u traženju istine.

Kakva god istina bila, Marka vratiti neće. Život 18-godišnjaka zauvijek je ugašen, ali sjećanje na njega, čini se, živjet će vječno. A to je nešto što ne može svatko. Neka i ovi redovi pomognu u tome da se njegovo ime pamti zauvijek. Marko, počivaj u miru, i čuvaj nam Hajduka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk