Sport Hajduk

oko sokolovo

Ekspertiza bivšeg prvoligaškog suca: Pioniri Hajduka su oštećeni, drugo isključenje je neopravdano, ali uvjeren sam da sudac nije namjerno pogriješio

oko sokolovo

Velika se prašina podigla nakon jučerašnjeg finala Hrvatskog nogometnog kupa za pionire u Slavonskom Brodu. U susretu Osijeka i Hajduka, Osječani su slavili rezultatom 3:2, a iz Hajduka su bili nezadovoljni suđenjem, pa se klub oglasio i priopćenjem.

Vrhunac događanja dogodio se u kasnim večernjim satima kada je Torcida dočekala Hajdukove pionire i priredila im spektakularan doček.

Želeći razjasniti nedoumice, kontaktirali smo cijenjenog bivšeg suca, Gorana Tenžeru koji nam je dao svoje viđenje situacije.

- Sudac je svojim kriterijem i pogreškama utjecao na konačan ishod utakmice. Kod prvog crvenog kartona ne možemo govoriti o pogrešci jer se radi o prekršaju nad protivnikom u obećavajućoj situaciji za napadača. Iako je prekršaj na sredini igrališta, položaj obrambenih igrača Hajduka je takav da je desna strana napadaču otvorena, govori Tenžera.

O drugom crvenom kartonu, pak, ima drugačije mišljenje.

- Isključenje drugog igrača Hajduka je velika pogreška suca jer se radi o običnom prekrsaju, a on davanjem kartona čini da momčad koja ga dobiva više ne može ravnopravno sudjelovati u nastavku utakmice. U takvim situacijama i u toj fazi utakmice mora se raditi o eklatantnim, svim sudionicima prepoznatljivim prekršajima koji se kažnjavaju isključenjem. Nakon toga je bilo još nekoliko pogrešaka u primjeni disciplinskih mjera, tako da je ukupno gledano suđenje bilo neprolazno. Međutim, uvjeren sam da tu nije bilo namjere suca da ošteti Hajduk, jednostavno je jedna loša percepcija inteziteta prekršaja kod drugog isključenja odredila kako tijek utakmice, tako i kvalitetu suđenja, zaključuje Tenžera.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk