Sport Hajduk

Jednostrano

Reakcija iz Hajduka na prijavu domaćinstva susreta s Mađarima: Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom

Jednostrano

Nakon što je HNS odluku donio mimo "bijelih" te objavio da će se utakmica Hrvatske i Mađarske igrati na Poljudu u Hajduku su ostali zatečeni.

- Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o toj vijesti, za nju smo doznali iz medija – bila je prva klupska reakcija.

Potom je reagirao predsjednik Uprave "bijelih" Marin Brbić. Naglasak je ponovno bio na jednostranoj odluci Saveza.

- U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene. Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk