Sport Hajduk

tri boda su najvažnija

Burić nakon neuvjerljive pobjede: Budite sigurni da ćete ubrzo vidjeti bolji Hajduk

tri boda su najvažnija

Damir Burić, trener Hajduka kazao je:

- Bila je to jako, jako zahtjevna utakmica. Pokazali smo koncentriranu reakciju, ali imamo nevjerojatno puno prostora za analizu i napredak i budite sigurni da ćete ubrzo vidjeti bolji Hajduk. Jako zahtjevna utakmica i psihološki, jer nakon udarca se valja dići i hvala navijačima što su nas podržali. Trebalo je nakon šoka izaći pred navijače, odigrati utakmicu, pobijedit. Najvažnije psihološki podignit momčad.

Nastavio je:

- Moglo je ostat 8:2, po šansama, imali smo ih dosta, a znate kako nogomet ima nepisano pravilo, ne iskoristš, pa primiš.

Drugačiji sustav?

- Mi ćemo sustav varirat, možda je u momentu ovih 4 – 2 – 3 - 1 za momčad lakše. Imali smo furiozan početak... Ali, Istra je dobra i mnogima će zapeti nogu, vidjet ćete. Ima brze i kvalitetne igrače.

Zamjene? Uveli ste defanzivce?

- Dobili smo na stabilnosti, a mijenjao sam Gyurcsa, Bassela (Jradi, op. a.) kad više nisu mogli. Barry nas je stabilizirao.

Vidjeli smo i natruhe presinga?

- Imali smo jako dobrih presing situacija i kreirali dosta udaraca i dosta šansi. Vi da date gol, jedan, dva, lakše bi bilo, a što je golman od Istre (Čondrić op. a.) obranio, zaslužuje čistu jedinicu, pardon desetku, ja sam još u drugom filmu, sistemu, u Njemačkoj je jedinica najbolja ocjena... - nasmijali smo se.

Kondicija kao da je upitna, hoćete dovest još nekog stručnjaka?

- Imat ćemo još neke razgovore, vidjet ćemo.

Trenirali ste i jutros, preko sat vremena?

- Mislili su neki da neće bit trening, a bio je i mi smo trenirali kvalitetno i hvala Solinu na gostoprimstvu, to je bilo bitno.

Simić?

- Komunikacija od straga prema naprijed je jako bitna, imali smo to sa Štefanom i on je dao gol i dirigirao obranom i Ismajli... I Posavec je bio jako dobar, koncentriran. Nema momčadi koja ti neće stvorit šansu. Da smo ranije zabili 2:0 igra bi bila tečnija, sigurnija – Burić je mirno pričao.

Ivan Prelec, trener Istre 1961 rekao je:

- Čestitke Hajduku na pobjedi, ali i mojim momcima na dobroj igri. Znali smo da će Hajduk diktirati utakmicom, jer su favoriti i prvu momčad stavili nakon susreta s Maltežanima. Odmorili su glavne igrače, a znali smo da će na nas s najjačim snagama.

Naš plan je bio da iskoristimo na najbolji način fragmente utakmice koji nama pripadnu. I mogli smo više naškodit Hajduku i ostaje nam žal za nekim propuštenim situacijama.

Hajduk je dao golove iz slučajnosti, a neke dobre prilike što su stvorili su propustili. Nama je, na primjer, bilo važno da u početku ne primimo gol, petnaestak minuta prvih da izdržimo i da oni uđu u nervozu, ali nam to nije uspjelo, odmah smo gol primili.

Kasnije smo ipak dugo držali ravnotežu i imali svoju šansu, ali nismo izjednačili. Ukupno, odigrali smo korektnu utakmicu. Naš je plan generalno uvijek igrati napadački. Nadam se da našem vrataru Čondriću nije ništa ozbiljnije (izašao je šepajući, op. a.)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk