Sport Hajduk

do 30. kolovoza

Roko Bašić ima još tjedan dana za prikupiti dvije tisuće potpisa: članovi Našeg Hajduka mogli bi na referendum

do 30. kolovoza

Sve u slavu demokracije, pa se u to ime i mi pitamo, Roko Bašiću, koliko ima potpisa? Zasad je nepoznat učinak potpisivanja peticije za referendum kojim bi se pokrenuli izbori za nov saziv Nadzornog odbora Hajduka.

Pokretač akcije Roko Bašić, član Udruge Naš Hajduk koji je legalno i legitimno unutar Udruge pokrenuo akciju drži se tajnovito, a ni članovi vodstva Udruge, znali nešto više o svemu tome ili ne, apsolutno se ne istrčavaju s prosudbama ili konstatacijama kako ide prikupljanje.

To je stvar Roka Bašića, unison je stav, a prigoda sastanka, druženja na temu “Tematski park” pod murvom u Poljudu prije dva dana nije (nam) donijela saznanja kako teče Bašićeva akcija za proceduru ubrzanog biranja nasljednika Benjamina Perasovića i suradnika, niti godinu dana nakon što su Ben i društvo postali nadzornici.

Što je nagnalo Roka Bašića na odluku da pokrene referendum tog 31. srpnja teško je nagađati, a i nepotrebno ponavljati sve moguće “okidače”, tek Roko Bašić ne izlazi u javnost, tako je najavljeno i bogme evo 23 dana da se toga čvrsto drži.

No, uskoro rok za Roka ističe, pa neće trebati još puno da vidimo kakvi su bili efekti referendumskog pitanja.
Podsjetimo da Roko Bašić mora sakupiti 2000 potpisa. Nije malo, ali nije ni puno. Ovisi kakva je logistika njemu s vjetrom u leđa, ima li je.

Zaključno sa 30. kolovozom u ponoć Bašić bi trebao Udruzi dostaviti 2000 potpisa punoljetnih članova, isključivo onih koji su platili članarinu za 2019. godinu (i da su je uplatili do 31. srpnja).

A kad, odnosno ako, u tome uspije onda će Naš Hajduk raspisati referendum među članovima jesu li za raspisivanje izvanrednih izbora za Nadzorni odbor.

Usporedno s iščekivanjem derbija Hajduka i Dinama 31. kolovoza, taj će dan obilježiti i spoznaja je li Roko Bašić prikupio 2000 valjanih potpisa istomišljenika, ide li se u referendum?

A referendum će, ako ga bude, uspjeti ako na njega izađe polovica punoljetnog članstva (računa se da ima dvadesetak tisuća punoljetnih članova u Udruzi Naš Hajduk). Od tih desetak tisuća izišlih na referendum njih 50 posto plus 1 moraju glasovati – ZA. Za nove izbore. Dakle, njih cca pet tisuća.

Nije dovoljno pet tisuća da ih bude za nove izbore, nego pet od deset tisuća izišlih na referendum. To je caka, 10.000 ih mora  pristupit referendumu.

Ne pada nam na pamet spomenuti trebaju li Hajduku novi izbori, nadzornici ili ne, ni slovom, ni zarezom ne želimo sugerirati.
Želimo samo reći da su prošla 23 dana od početka prikupljanja potpisa za poticanje na referendum, da se Roko Bašić nije oglasio u javnosti, a možda ga ove rečenice ponukaju da objavi dokle je stigao...

Neka demokracija radi svoje, slažemo se i mi, a takvu poruku željeli su odaslati i čelnici i članovi Udruge, koga god smo priupitali može li (nam) štogod reći o Roku Bašiću i njegovim trenutačnim dosezima u prikupljanju potpisa.

Tridesetog kolovoza ponoć, brzo će doć.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk