Sport Košarka

baldekin u 18 sati

Može li Jolly do hat-tricka kontra Cibone? 'Moramo biti realni, ispred nas su i po kvaliteti i po budžetu'

baldekin u 18 sati

Košarkaši šibenskog Jolly JBS-a prava su “crna mačka” za Cibonu ove sezone. Šibenčani su već dvaput skidali skalp “vukovima”. U prvenstvu u Draženovom domu, a onda i na Baldekinu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Mogu li momci trenera Ivana Velića danas (susret počinje u 18 sati) na svom parketu do hat-tricka kontra Cibone?

- Takve ekipe je teško dobiti tri puta zaredom. Moramo biti realni i znati da je Cibona puno ispred nas i po kvaliteti i po budžetu. Njihovi rezultati u ABA ligi i Europi govore da se radi o vrhunskoj ekipi. Dakle, Cibona je favorit, tim više što sada ne igraju u paklenom ritmu. Maksimalno su koncentrirani na A-1 ligu gdje više nemaju pravo na kikseve.

- O tome govori i podatak da su dan ranije došli na utakmicu u Šibenik. S druge strane, mi smo rasterećeni. Šteta je što zbog ozljede neće zaigrati centar Šime Špralja, koji je jako bitan za našu igru - kazao nam je Velić, koji se pokazao kao pravi meštar za Cibonu. Ne samo ove godine, budući da je “cibose” pobjeđivao i u svom prvom mandatu trenera Jollya, 2013. godine.

Valja napomenuti da Cibona dolazi Jollyju u ne baš zgodnom trenutku. Šibenčani imaju dva poraza u nizu, s dva gostovanja u Zadru i Zaboku vratili su se praznih ruku. Prije toga, u cijelom prvenstvu Jolly je gubio još samo dva puta (Zagreb i Split). Je li to znak da je mini kriza zakucala na vrata Jollya?

- Ni o kakvoj krizi, ni padu forme ne bih govorio. Na ta dva poraza puno je utjecala ozljeda Špralje. Nadalje, gotovo sedam dana treninga smo izgubili zbog prilagodbe pridošlog Amerikanca Penna. Pred nama je još dosta utakmica da ostvarimo ciljeve - govori Velić i pojašnjava koji su to klupski ciljevi:

- Da budemo konkuretni svima. To smo i uspjeli. Pa, napravili smo 3-4 velika iznenađenja. Koji ćemo na kraju završiti ionako je nebitno. Zašto? Zato što je ABA liga nedodirljiva za bilo koji klub iz A-1 lige osim Cedevite, Cibone i Zadra. Za nas druge snovi o ABA ligi su neostvarivi, pa držim da je bolje igrati neko FIBA-ino natjecanje - misli trener Jollya.

Vratimo se na utakmicu s Cibonom. U Kupu ste ih dobili zahvaljujući dobro šutu i sjajnoj izvedbi Bilinovca i Novačića.

- Trebamo biti šuterski raspoloženi i dobri u obrani. Cibona je svaku utakmicu iznad 80 poena i teško je s njima igrati na veliki broj koševa. Trebamo zaustaviti njihov skok i tranziciju te stisnuti u obrani  - otkrio je Velić recept za možebitnu pobjedu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka