Sport Košarka

žele stopama juniora

Na Gripama polufinalni turniri kadetskog prvenstva u košarci

žele stopama juniora

Stižu uzavreli dani na Gripe pa iako ovaj put u glavnoj ulozi nisu prvotimci Splita bit će zanimljivo. Naime, KK Split je domaćin dvaju polufinalnih skupina kadetskog prvenstva Hrvatske.

U grupi 3 kadeti Splita sučelit će se Zagrebu, Dubravi i Puli, a u grupi 4 igraju Cibona, splitski Adriatic, koji je priredio iznenađenje i u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici svladao Šibenik te Slavonski Brod i Ghia Staff iz Pazina.

Kadetska ekipa Splita (igrači rođeni 2001. godine) cilja visoko. Igrači Luke Škeve, zajedno s Cibonom i Cedevitom, spadaju među favorite za prvaka Hrvatske.

Iz splitskog polufinala na završni turnir plasirat će se dvije momčadi, a druge dvije polufinalne skupine u kojima su favoriti Cedevita i Zadar igraju se u Bjelovaru.

Podsjetimo, juniori Splita, zajedno sa Zadrom, Cedevitom i Cibonom već su se plasirali na Final four, a sada to planiraju napraviti i kadeti, a slijedeći tjedan to će pokušati ostvariti i mlađi kadeti "žutih". Velika završnica s tri Final foura (juniori, kadeti, mlađi kadeti) održava se od 6. do 9. travnja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka