Sport Košarka

bizarno do kraja

Šakama, nogama, sjedalicama: pogledajte masovnu tučnjavu na kvalifikacijskom susretu košarkaša za Svjetsko prvenstvo

bizarno do kraja

Kakav je to fight nastao u Philippine Arena, u južnom dijeli Manille za vrijeme kvalifikacijskog košarkaškog susreta između domaćina Filipina i Australije. Ništa nije bilo sporno, snažniji Australci su imali u toj trećoj četvrtini obilatu prednost 79:48, igru pod kontrolom. Do kraja tog dijela dvoboja bilo je nešto više od četiri minute i akcija je imala svoj tijek.

 

 

A onda je prilikom ulaska u reket došlo do sudara između dva braniča Filipinca Roger Ray Pogoya i Australca Chrisa Gouldinga, Pogoy je tom prilikom odgurnuo na parket Gouldinga. No suci nisu niti uspjeli odsvirati faul, a već je Daniel Kickert laktom (podlakticom) u glavu na parket složio Pogoya što je bio znak za opću tučnjavu.

 

 

S klupe su na parket uletjeli ostali igrači Filipina, počelo je opće šaketanje, po parketu, ispod koša, iza koša među fotoreporterima, umiješali su se i neki iz gledališta, sjedalicom po glavi je dobio Nathan Sobey koji je prije toga "napucao" nekoliko Filipinaca.

 

 

Suci ništa nisu imali pod kontrolom, ipak sve se nekako smirilo, i onda su krenule kazne, devet igrača Filipina je isključeno iz utakmice, Roger Ray Pogoy, Japeth Aguilar, Jeth Rosario, Terrence Bill Romeo, Matthew Wright, Calvin Abueva, Andray Blatche, Carl Bryan Cruz i Jayson Castro, te četiri Australca Chris Goulding, Nathan Sobey, Daniel Kickert i Thon Maker. Utakmica je nastavljena, Filipini su imali svega tri igrača na parketu, nekako je sve privedeno kraju.

 

 

No najveća bizarnost svega je činjenica da su Filipinci dok se odlučivalo o kaznama uspjeli napraviti kolektivni selfie na parketu.

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka