Sport Košarka

Previše adrenalina

Masovna tučnjava na košarkaškoj utakmici: frustrirani porazom, mladići od 17 godina pretukli suce

Previše adrenalina

Prema pričama svjedoka cijela je ova utakmica bila vrlo napeta, prepuna grubosti i na rubu incidenta. No da će mladi košarkaši Chicago Raw Athleticsa prijeći baš svaku granicu i pomlatiti se sa sucima i to baš onako, muški, na šake, nije nitko očekivao.

Možda tek iskusni trener Houston Raptorsa Bobby Benjamin koji je osjetio da bi kraj mogao biti vatren. Zbog toga je u toj posljednjoj minuti i pozvao time-out kako bi upozorio svoje igrače da ne nasjedaju na provokacije s obzirom na to da su suparnici u nemoći zbog poraza već počeli lagano s izazivanjima.

- Želio sam upozoriti svoje momke da nakon završetka utakmice krenu prema našoj klupi, bez nepotrebnog pozdravljanja sa suparnicima jer su momci iz Raw Athleticsa već bili na rubu incidenta. Posljednjih nekoliko minuta utakmice svađali su se međusobno, svađali su se sa svojim trenerom. Osjećalo se da bi mogli biti problema, imao sam osjećaj da samo traže s kim bi se potukli – ispričao je trener Raptorsa Benjamin.

 

 

Baš se to i dogodilo, u trenutku kada je pozvan time-out i lopta bila dobačena prema jednom od sudaca na suprotnom kraju terena prvo je izbio verbalni, a potom i fizički sukob između jednog igrača Rawea i suca, da bi vrlo brzo u tučnjavu se umiješala još trojica-četvorica igrača koji su suca bacili na parket i počeli udarati. Nastradao je još jedan sudac koji je pokušao primiriti situaciju, ali je brzo bačen na pod i počeli su ga mladići udarati šakama.

Na susjednom terenu u istoj dvorani igra se susret između Southern Indiana Titans i Indy Eagles Basketball Club koji je u odnosu na ovaj fight bio baletna predstava. No i taj je susret prekinut jer su suci tog dvoboja pohitali u pomoć kolegama koje su dobili dobre batine nekolicine 17-godišnjaka. Treneri Titansa i Eaglesa su svoje igrače povukli na klupu i pratili rasplet zbivanja na suprotnom terenu.

 

 

Što je izazvalo ovako žestoku tučnjavu ? Navodno je igrač Rawa dobacio nešto sucu za vrijeme time-outa i ovaj mu je dodijelio tehničku pogrešku koja je bila okidač za tučnjavu. Trener momčadi iz Chicaga Howard Martin je navodno samo kazao da su suci dobili što su zaslužili jer su cijeli susret. Na svom Tweeter profilu je napisao, a potom i obrisao post:

- Moji momci nisu nikog napali, sudac je bio taj koji je prvi udario mog igrača, a ostatak ekipe ga je krenuo braniti. Svi su se trudili primiriti situaciju kada je otac suca doletio s drugog terena i počeo udarati moji igrače. Mi smo se samo branili i to su vidjeli svi u dvorani – napisao je trener Martin.

Problem je što su mnogi vidjeli ovu situaciju drugačije, naime svi u dvorani tvrde da su igrači Rawa prvi krenuli s udaranjem, a da su tijekom cijelog susreta igrali na rubu incidenta. AAU basketball je automatski suspendirao cijeli momčad Chicago Raw Athleticsa, kazne koje će izreći bit će sigurno visoke jer ovakav turnir među klincima od 17 godina bi trebao biti promocija košarke, a ne divljanje i tučnjava po parketu.

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka