Sport Košarka

otišao i davis

Zadrani nisu mogli do pobjede protiv jake Cedevite

otišao i davis

Stisnuti ruku boljemu i sportski podnijeti poraz , imalo je podlogu iz kuta Zadra u pobjedi Cedevite, koja je napalatila gotovo pa svaku pogrešku domaćina.

Kad se na sve pridoda činjenica  o izvrsnom vanjskom kojeg su ostvarili gosti, jer su pogodili trinaest "trica", onda je jasno kako se zadarska obrana nije mogla nositi u tom segmentu igre. Nije Cedeviti naškodila ni jedna izgubljena lopta više nego su imali Zadrani(14/15).  Ako bismo gledali gole statističke podatke onda bi zasigurno našli još poneku izjednačenost, međutim,  Cedevita je svaki rezultatski iskorak znala sačuvati.

Prvi put su odskočili u 14. minuti( 21:31), ali se  razigrao Vuković ne dozvolivši da utakmica odmah ode u jednosmjernu ulicu.  Na veliku žalost domaćina, približavanje su lako "poništavali" i to u serijama, koje su lomili svaki pokušaj obrane.

Još izraženiju prednost, Cedevita je imala na otvaranju zadnje četvrtine, "tricu" je pogodio Aguilar, za njihovo vodstvo 73:58. Nakratko se ukazao Bašaić, pogodio je dva puta za tri poena , jednom za dva i to su bili predzadnji trzaji za spas od krajnjeg poniranja. Ono je pak stiglo vrlo brzo, Krušlin i Cobbs su "rešetalI" iz daljine, pa je semafor pokazivao 73:91.

A onda kratki bljesak koji je popravio "krvnu sliku", međutim, nedovoljno, za ozbiljniju prijetnju. Ono što valja istaknuti jest sportski pljesak zadarske publike koja je pozdravila atraktivno zakucavanje Cooka.

- Nismo bili pravi, ni u obrani, niti u napdau, opet smo imali previše izgubljenih lopti. Nije bilo čovjeka koji bi na vanjskoj pozicji, pritom više mislim u obrambenim zadacima imao značajniji učinak. Puno toga moramo raditi, ispravljati pogreške , jer možemo puno bolje igrati i pružati veću borbenost. Doista, previše tih pogrešaka u traziciji, kao da su igrači bili u grču zbog ovog cirkusa oko nas – kazao je Aleš Pipan, koji je pod cirkus zasigurno mislio na priču oko Glena Davisa.

Na naš upit, što misli na temu Amerikanca kojeg nije bilo u sastavu, niti ga je netko vidio u dvorani.

- Davisa sam imao priliku vidjeti u četvrtak na treningu, otada više nisam. Nisam znao što se događa, niti sam mogao staviti ekipu nekog tko ne dođe na idući trening, odnosno na utakmicu – kazao je Pipan.

Zadar – Cedevita  85 : 95

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić".

Gledatelja: 5501.  

Zadar – Cedevita  85 :  95  ( 19 : 23 , 18:21 , 21:26, 27:25)¸

Suci: Javor i Nedović ( Slovenija), Radojković ( Hrvatska).

ZADAR:Grant(12 ) , Bašić(12) , Marić(   8) , Krajina(21) , Vuković(15) , Brzoja , Špralja , Tomas , Little( 9 ) , Božić(8) , Planinić.

CEDEVITA: Cobbs (18 ) , Krušlin( 9 ) , Benite(8) , Žganec(2) , Stipanović(7) , Lima(12) , Bošnjak, Cook( 11 ) , Bell(18) , Aguilar(10).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka