Sport Košarka

iznad obruča

Dramatična završnica pod Kamičkom: Kanaet sa zvukom sirene dobio pobjedu Sinjanima

iznad obruča

Sjajnu utakmicu odigrali su Alkar i Zabok na otvaranju prvenstva, ali na kraju se u dramatičnoj završnici pobjedi sasvim zasluženo veselili domaći igrači, ali i gotovo 1000 navijača. Prednost se od početka utakmice selila s jedne na drugu stranu, imao je Alkar plus deset u 15. minuti, potom počeo griješiti, popustila je obrana i Zabok je sve to okrenuo te u 25. minuti ostvario višak od devet koševa.

Vrlo brzo sinjska momčad hvata egal i početkom četvrte četvrtine okreće vodu na svoj mlin. Minutu i pol prije kraja Alkar je imao plus šest, ali niz loših odluka u napadu omogućilo je Zaboku povratak.

Prava drama, pak, viđena je u posljednjim sekundama. Jambrović je ukrao loptu i položio za minus jedan, uzvratio je Brown s druge strane, da bi potom Tomas iz drugog pokušaja, pet sekundi prije kraja, zabio tricu za poravnanje. Alkar je jurnuo u napad, lopta je došla do Kanaeta koji ulazi pod koš i sa zvukom sirene pogađa za pobjedu i totalnu ludnicu u dvorani.

Semafor

Alkar - Zabok 84:82 (17:13, 20:20, 21:29, 26:20)

Sinj - ŠSD Sinj. Gledatelja: 900. Suci: Josip Jurčević (Split), Marko Živaljić (Split), Denis Bajramović (Dubrovnik)

Alkar: Brown (21), Jurela, Boban (2), Modrić, Šimunović-Erpušina, Markulin (8), Marić (15), Šipić (4), Žaper (13), Kanaet (4), Vučić (17), Elez.

Zabok: Martinko, Šarac (11), Lisica, Radovčić (13), Galić (7), Črnjević (11), Ćutuk (1), Anzulović (4), Tuđen, Jambrović (7), Batur (3), Tomas (25).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka