Sport Košarka

neizvjesnost oko ostanka u zadru mladog košarkaškog reprezentativca

Odlazi li biser Toni Prostran iz Zadra

Hoće li Zadar ostati bez Tonija Prostrana, košarkaškog dragulja kojeg istina još valja i te kako brusiti, ili će priča u konačnici dobiti očekivani tijek, odnosno ostanak mladog hrvatskog reprezentativca u Višnjiku!?

Naime, prije nekoliko dana Prostranov menadžer Robert Jablan našao se s trenerom Zmagoslavom Sagadinom i pritom se razgovaralo o uvjetima za potpis četverogodišnjeg ugovora, jer je Toni, suprotno klupskim tvrdnjama, slobodan igrač.

Nedugo zatim, Sagadin je na klupskim internetskim stranicama istaknuo kako je ugovor u financijskom smislu neprihvatljiv, te je najavio novu rundu pregovora. Istodobno, Prostan koji je s U-19 reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, ističe kako je sve u rukama njegova menadžera.

- Upravo tako! Mogu još dometnuti kako smo prihvatili nešto skromnije uvjete nego u prvoj verziji naših razgovora. Zaključili smo da je za Prostrana u ovom trenutku najbolje da ostane u Zadru i radi pod nadzorom trenera kakav je Sagadin. U ponedjeljak ćemo na stol dostaviti novi prijedlog ugovora za Prostrana, ali i Vladimera Boisu koji je također pristao na izmijenjene uvjete u odnosu na ugovor kojeg je već imao - kazao je Jablan, vlasnik ‘XL’ agencije.

Iz Sagadinovih javnih istupa može se zaključiti kako je sklon i potpisu ugovora s Draženom Bubnićem koji već nekoliko sezona dolazi u Zadar na probu. Ovoga puta mogao bi i ostati.

Dražen Žura / EPEHA

U mirovinu dresovi Kreše i Pina

U petak navečer održan je prvi radni sastanak novog Upravnog odbora Košarkaškog kluba Zadar s puno tema, ali službeno priopćenje će biti objavljeno tek u ponedjeljak.

Neslužbeno saznajemo kako su na UO-u potvrđena imena Marija Bebića i Tonćija Jeraka, dvojice novih potpredsjednika, a umjesto dr. Mladena Srzentića liječničku službu će voditi dr. Zorislav Šušak.

Nadalje, odlučeno je da se početkom nove sezone umirove dresovi broj 10 i 11, koje su nosili jedine istinske klupske legende, Giuseppe Giergia i Krešimir Ćosić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka