Sport Košarka

gostuje igokea

Zadar lovi prvi domaći trijumf u ABA ligi; Nazor: Navijačima smo dužni pobjedu

gostuje igokea

Slast domaće pobjede u regionalnoj ABA ligi, košarkaši Zadra i njihovi navijači, nažalost, nisu još osjetili ove sezone, pa se mnogima čini kako je došlo vrijeme za slavlje.

Na drugoj strani će  im biti Igokea, onda dvoboj ima višestruko značenje, jer pobjeda bilo kojem od suparnika donosi vrijedne bodove u očuvanju statusa u ligi. Nema tko toga nije svjestan, napose u stručnom stožeru Zadra...

- Nadam se da ćemo taj niz uistinu prekinuti, pred svojim navijačima dužni smo igrati na gornjoj granici i mogućnosti. Energije, strasti mora biti puno a toga nije bilo u zadnjim utakmicama u Krešinom domu. To je ključ, ako dečki budu na tom nivou, gladni pobjede, vjerujem da ćemo stići do prvog slavlja kod kuće – razmišlja Ante Nazor, trener Zadra.

Povratak na beogradsku  priču i poraz od Crvene zvezda nema pretjeranog smisla, ipak valja podsjetiti kako se u zadarskoj momčadi po prvi puta pojavio Vladimir Dašić, dok je Kwame Vaughn ponudio naznake o sve boljim danima na Višnjiku.

Igokea, pak ima podosta iskusnih igrača koji su naviknuti igrati pod pritiskom s tribina.

- Itekako, dominiraju iskusni igrači koje trebamo individualno i timski izbacivati iz ritma. Odlično su posloženi, ne bih nikoga posebno isticao kod njih. Ovo za njih ne smije biti jedan ugodan teren, moramo se odmah nametnuti, pokazati zube i prenijeti težište utakmice na cijeli teren i u okviru toga tražiti put do pobjede.

- Igračima uvijek ističem, Zadar je jedna velika emocija, strast, jednostavno ako igrači tako pristupaju na terenu bit će i podrške. Zadar igra na pogon Tornada, navijača, to je značaj ove sredine. Mora se tražiti identifikacija s publikom, to je značaj ove sredine koji zna često igrati i presudnu ulogu – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka