Sport Košarka

SPLIT - GORICA u 20.30 sati

Završnica Kupa u Splitu: 'Favoriti smo zbog domaćeg terena, ali zbog stanja u momčadi ne možemo računati na sigurnu pobjedu ni protiv koga'

SPLIT - GORICA u 20.30 sati

Prvi dan završnice zatvaraju domaćin Split, koji je Kup posljednji put osvojio prije 15 godina, i Gorica. Od te 2004. „žuti“ nisu bili ni u finalu, a teško će i ove godine jer ih polufinale vodi na Cedevitu. Ako, naravno, prođu Goricu, što je minimum. Nitko od Splićana ne očekuje čudo, pogotovo nakon ozljeda Morrisa, Kovačeviča, pa i Marčinkovića.

- Čast je igrati za trofej koji nosi Krešino ime. Što se nas tiče, od početka sezone prate nas ozljede. Od loma noge i križnih ligamenata Morrisa, preko fraktura noge Gizdavčića i Omrčena, križnih ligamenata Kovačeviča, pa loma prsta Marčinkovića... Dosta je toga, ali sam zadovoljan kako momci rade – kaže Vladimir Anzulović, trener Splita.

Veću minutažu će, stoga, ponovno dobiti mlađi igrači, kao nedavno protiv Primorske na Gripama kada su „žuti“ izgubili još jednu u nizu dobivenih utakmica. Rebić i Perasović posebno su dobro iskoristili priliku, no Perasović ovog tjedna nije dostupan Anzuloviću jer je već igrao za Universitas u Kupu.

- Gorica ima dobar roster i dobru vanjsku liniju pojačanu Mazalinom. Uostalom, već su nas pobijedili ove sezone. Favoriti smo zbog domaćeg terena, ali zbog stanja u momčadi ne možemo računati na sigurnu pobjedu ni protiv koga. Nadam se da ćemo iskoristiti naše prednosti i uz malo pametniju završnicu doći do pobjede – kaže Anzulović.

Na klupi Gorice poznato je ime, Josip Sesar, član generacije Splita koja je posljednji put osvojila naslov prvaka Hrvatske (2003.):

- Split je favorit, ali iznenađenja su u Kupu moguća. Mlada smo momčad, sa šest-sedam igrača ispod 22 godine. Dobro rade i ovaj plasman na Final Eight im je nagrada za taj rad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka