Sport Košarka

petak, 18 sati

Anzulović tvrdi: Ovo su najbolji igrači koje trenutno možemo imati

petak, 18 sati

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak će u Varaždinu igrati kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, a izbornik Dražen Anzulović s konferencije za novinare u utorak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici najavio je da će pobjedu, kojom bi se zadržali izgledi za plasman u Kinu, tražiti najbolji igrači koje Hrvatska trenutno može imati.

Utakmica će se u varaždinskoj Areni igrati u petak od 18 sati, a reprezentacija se priprema u Svetom Martinu na Muri. Priključili su se i Miro Bilan i Darko Planinić i izbornik Anzulović radi s 15 igrača. Nakon Poljske u petak slijedi gostovanje protiv Mađarske 25. veljače, a Hrvatskoj za plasman na SP trebaju obje pobjede te poraz Poljaka u posljednjoj utakmici protiv Nizozemske.

- Igrači koji su se odazvali pozivu za ove dvije kvalifikacijske utakmice su najbolji igrači koje hrvatska reprezentacija u ovom trenutku može imati. Siguran sam da će ti igrači pružiti maksimum u utakmici protiv Poljske - rekao je izbornik

Anzulović te pozvao ljubitelje košarke i sporta da dođu u petak u Varaždin.
- Uz njih ćemo biti još bolji i jači i zajedno ići do te pobjede koja nam je potrebna - poručio je Anzulović.

Hrvatska je reprezentacija prvu utakmicu u Poljskoj izgubila 74:79. Kapetan Hrvoje Perić protivnike opisuje kao vrlo neugodnu ekipu.
- U rujnu smo izgubili kad smo bili s NBA igračima. Poljaci dolaze ovdje poslije pozitivnog niza pobjeda. Međutim, mi igramo pred svojom publikom, na domaćem terenu, a ekipa je jako motivirana - izjavio je Perić koji nije obećao pobjedu, ali je obećao borbu do kraja.

Organizator igre Toni Katić dodao je da je izostanak NBA igrača dodatni motiv.
- Reprezentacija je dosta mlada i puno je novih imena. Međutim, radi se naporno i dobro. Atmosfera je odlična. Nadamo se popunjenoj dvorani jer će nam trebati svaka pomoć - kazao je Katić.

Odluku da se kvalifikacijska utakmica igra u Varaždinu Hrvatski je košarkaški savez donio nakon dobrih organizacijskih iskustava iz dvije pripremne utakmice sa Slovencima u rujnu prošle godine, potvrdio je glavni tajnik Josip Vranković.

- Ovo je kontinuirana akcija koju HKS radi u Varaždinu. Ovo je jedan korak Saveza prema Varaždinu, a u budućnosti bi željeli da i klupska košarkaška scena ovdje zaživi - rekao je Vranković, a gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok pozvao sugrađane na utakmicu u petak.

- Košarka je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo imali vrhunske rezultate na reprezentativnoj razini u seniorskom dijelu. Nadam se da će se to promijeniti i da možemo očekivati vrhunski košarkaški spektakl već sad u petak u Varaždinu - rekao je gradonačelnik Čehok.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Poljska skupine J europskih kvalifikacija za Svjetski kup prodaju se po cijeni od 30 kuna.∙   

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka