Sport Košarka

posljednje kolo

Zadrani pred teškim zadatkom: pobjednik ogleda u Laktašima izbjegava dodatne kvalifikacije

posljednje kolo

Split je za Zadrane bio tek prolazna stanica, istina s podosta zadržavanja, na putu prema Laktašima gdje ih dočekuje Igokea u iznimno važnom dvoboju regionalne ABA lige. Jest, obje momčadi osigurale su kvalifikacije što je minimum za ostanak u starom društvu, međutim, jednima i drugima cilj je izbjeći to sklisko područje.

- Utakmica je važna utoliko što s pobjedom praktički brišemo sve negativnosti koje su bile evidentne od starta sezone, i dok ja nisam bio trener i nakon toga. Ne treba nam veći motiv da se u tih četrdeset minuta prikažemo u što je moguće boljem svjetlu kako bismo izbjegli dodatne kvalifikacije koje mogu biti neugodne. Oni su iskusna i dobra ekipa koja ima široku rotaciju igrača, ali imaju isto bodova kao i mi ( sedam pobjeda op.p.). I kod njih će biti određena nervoza, jer će gledati ishod utakmice u Novom Mestu gdje im, u slučaju da izgube od nas, ne odgovara niti jedan rezultat. I oni su u "bubnju" što će sigurno imati određeni psihološki utjecaj. Budemo li maksimalno angažirani i motivirani ja to gledam kao otvorenu utakmicu - veli Ante Nazor, trener Zadra.

Ogled na Višnjiku završio je uvjerljivo u korist Zadra, od tada pa do danas, na obje strane dogodile su se promjene u "rosteru". Što se Nazora tiče njemu će sigurno nedostajati Kwame Vaughn koji je "odletio" prije nego je mislio, ne samo radi ozljede, nego je prethodno na treningu imao mali obračun s Lovrom Bašićem. Nadalje, unutra i dalje nema Williama Magaritiya koji odrađeuje suspenziju koju mu je odredila doping komisija. Upitan je i nastup Vladimira Dašića koji zbog viroze bol boluje u krevetu... Svejedno, Zadar se nada dobrom ishodu , jer kroz prvi okršaj sezone vide svoje izglede...

- Definitivno. To je jedna od rijetkih utakmica, pogotovo na domaćem terenu, gdje smo pokazali autoritet nad protivnikom. Nadam se, a i nema razloga za suprotno budući da je ulog velik, da ćemo s pozitivnim emocijama ući u nedjeljni susret.Jedno od dražih gostovanja. Dvorana je OK, nekog posebnog pritiska nema... Tamo smo znali odigrati rasterećeno i dobro, te doći u šansu da pobijedimo. Nadam se da će tako i biti. - kazao je Nazor koji je kratko prokmentirao zašto se u isto vrijeme ne igraju obje utakmice, mislio je pritom i na meč Krke i Petrol Olimpije...

- To je bilo pravilo, iako i onda netko može ugasiti svjetla na deset minuta - kroz smijeh je kazao trener Nazor i nastavio:

- Stvarno sam očekivao da će se utakmice igrati u istom terminu. Iznenadilo me. No, kako je teško odgađati utakmice HT Premijer lige tako je vjerojatno teško i odgoditi televizijske prijenose u ABA ligi. Vjerojatno je to razlog - diplomatski će Nazor, koji je imao spreman odgovor na mogući utjecaj sudaca....Ne bojim se sudaca. Oni će raditi svoje, a mi se trebamo fokusirati na svoje. Nebrojeno smo puta imali loše suđenje pa smo dobili utakmicu, a kada smo pod navodnike imali „dobro“ znali smo izgubiti. Na to ne gledam kao na presudni faktor da bismo unaprijed stvarali famu. No, činjenica je da dodatne kvalifikacije nikome ne odgovaraju - zaključio je trener Zadra.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka