Sport Ostalo

prevažna pobjeda

Kaštelani dobili derbi i osigurali prvo mjesto na tablici

prevažna pobjeda

Kaštelanski odbojkaši pobijedili su imenjake iz Zagreb i time, što je puno važnije od same pobjede, osigurali prvo mjesto na tablici, odnosno startnu poziciju u play-offu.

Utakmica je nosila veliku težinu i jednima i drugima, prednost domaćeg terena u završnicama zadnjih sezona često se znala pokazati presudnom pa je bilo za očekivati da Zagrepčani neće tek tako pokleknuti pred nabrijanim tribinama kaštelalanske dvorane, a to se najbolje očitovalo odmah u prvom setu. Obje momčadi krenule su „sramežljivo“, no gosti su ti koji koliko toliko diktiraju rezultatom (10:12 pa 12:16).

No, Kaštelani se bude u pravi trenutak pa uskoro mini serijom stiže njihovo prvo vodstvo u meču (18:17). Zadnje izjednačenje bilo je na 21:21, a tada Zagrepčani u pravom trenutku vežu tri poena i dolaze do ukupnog vodstva.

Utakmica nije obilovala ljepotom, poeni se nisu uzimali na uigrane akcije i lijepe poteze nego su se većinom brojile greške, potvrdio je to drugi set koji je imao sličan tijek kao i prethodni – nitko se ne odvaja na veliku prednost, mali preokreti događaju se svako par poena... Ipak, gosti su ti koji prvi dolaze u završnicu (18:21) i tako ozbiljno prijete prvoj poziciji.

Međutim, Kaštelani tada vežu pet poena, sasvim dovoljno da uskoro finaliziraju posao i izjednače ukupan rezultat na semaforu.

Presudnom se pokazala treća dionica u kojoj su napokon domaćini bili ti koji bolje startaju i drže situaciju pod kontrolom (6:3, 9:5). Ta prednost od tri, četiri poena trajala je dosta dugo (17:14), no nekoliko neprisiljenih grešaka vraća goste u utakmicu i u tren oka su opet u egalu (17:17, 20:20). U napetoj završnici i jedni i drugi su imali višestruke set lopte, a na oduševljenje svih okupljenih, trideseti poen je prelomio dramu na kaštelansku stranu.

Utučeni Zagrepčani tada su se sasvim ispuhali što su s druge strane mreže znali iskoristiti na najbolji način pa četvrti set izgleda poprilično jednostrano s obzirom da odmah u početku vežu osam poena na svoj servis (11:3). Do kraja je bilo odrađivanje posla, pobjeda je uskoro postala i službena, Kaštelani su i dalje ostali jedina momčad s maksimalnim učinkom i tako osiguravaju „pole position“ u najbitnijem dijelu sezone.

Utakmica je odigrana „na silu“, nije bilo ljepote i nečega o čemu će se danima pričati, složila su se u tome oba trenera poslije susreta, no ipak će se najviše pamtiti pobjeda Kaštelana.

„Već neko vrijeme ne igramo na razini koju svi očekujemo, tako je bilo i večeras, no pobjeda je ipak najbitnija i s te strane moram biti zadovoljan jer smo obranili prvo mjesto. Utakmicu je zapravo dobila momčad koja je na kraju manje griješila, to smo ovog puta bili mi, no neće uvijek biti tako pa ćemo morati poraditi na tome da se oslobodimo grča i završnicu prvenstva odigramo kako treba“, kazao je poslije utakmice trener domaćina Ivan Rančić koji je baš ovih dana izabran za novog izbornika muške reprezentacije.

„To je nešto što sam uvijek želio i jako sam ponosan, a za ovu utakmicu s te strane mogu reći da sam zadovoljan kao trener i nezadovoljan kao izbornik“, zaključuje Rančić.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 3:1 (22:25, 25:22, 30:28, 25:17)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja: 500

Suci: Milan Rajković i Goran Brozić (oba iz Rijeke)

OK Mladost Ribola Kaštela: Višić, Kulušić, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Polchlopek, Cikojević, Pervan, Ruiz, Ljaftov, Sabljić.

HAOK Mladost: Kos, Sabljak, Nikačević, Hanžić, Bakonji, Sedlaček, Mrakužić,Vujović, Pelić, Marelić, Dukić.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo