Sport Ostalo

dosta im je svega

Split Tommy želi izdvojiti futsal iz HNS-a

dosta im je svega

Bura oko završnice futsal Kupa Hrvatske u Makarskoj još se nije stišala nakon najava potpredsjednika Split Tommyja Zorana Mamića da njihovi reprezentativci neće više igrati za reprezentaciju, a već je naletio novi reful.

Iz suđenjem u Makarskoj, ali i mnogim drugim stvarima u našem malom balunu i HNS-u nezadovoljnog Split Tommyja i dalje tvrde da njihovi igrači do daljnjeg neće nastupati za reprezentaciju, ali su i lansirali u javnost novu ideju – da se futsal izdvoji iz HNS-a, kao autonomni dio tog Saveza.

Zašto ne bi kao Španjolci, Talijani i Rusi?

Nije to ideja od jučer, o tome su već razgovarali s predstavnicima nekih klubova, a (k)od mnogih su u inicijalnom pipanju terena i naišli na dobar odjek...

- Želimo imati svoj Savez koji će imati autonomiju, kao što je to slučaj u Španjolskoj, Italiji, Rusiji... gdje je futsal na vrlo visokom nivou, gdje su dvorane pune. Klubovi bi sami odlučivali o kalendaru natjecanja, radili na marketingu, medijskom promoviranju lige... Vjerujem da bismo na taj način klubovima mogli pokriti i troškove za suce i delegate. Predstavnici klubova bili bi u tijelima Saveza, a imali bismo jednog predstavnika iz futsala u Izvršnom odboru HNS-a koji bi bio zadužen za futsal, koji bi HNS obaviještavao o svim događanjima. Ovako smo u HNS-u zastupljeni kao Hajduk – pojasnio je slikovito izvršni direktor Split Tommyja Milan Čagalj.

Probni balon je lansiran i zasad je uglavnom naišao na zeleno svjetlo. Klubovi žele sami upravljati svojim natjecanjem. Ali odluka o vetu na odlazak reprezentativaca Split Tommyja i dalje je na snazi, bez obzira što čelnicima kluba iz HNS-a prijete i kaznama od šest mjeseci zabrane obavljanja dužnosti u slučaju da se to zaista i dogodi.

U Vrgorac sa po četvoricom seniora i juniora

I ta odluka je pripomogla da Splićani na čelu s Mamićem “puknu”. Nakon što su tijekom završnice kupa u Makarskoj od petka do nedjelje u tri dana odigrali jednako toliko susreta već večeras moraju na teško ligaško gostovanje u Vrgorac bez pola momčadi, bez čak šestorice igrača zbog ozljeda i kartona (Luketina, Sutona, Babića, Grcića, Ćorluke, Grbića).

- U Vrgorac idemo sa četvoricom seniora i juniorima. U 11 dana imat ćemo pet teških utakmica jer su u Savezu dogovorili prijateljske oglede u Makedoniji u terminu kada je bilo predviđeno prvenstveno kolo – pojasnio je Čagalj.
Zbog odlaska reprezentacije na turnir u Makedoniju od 22. do 27. ožujka (gdje će igrati protiv Azerbajdžana, Mađarske i domaćina) cijelo kolo se pomiče naprijed. Splićani su prvotno trebali ogled s Futsal Dinamo igrati onaj drugi vikend, za desetak dana, a ovako će ga morati igrati već u utorak.

Nije UEFA termin

Ali će i reprezentacija Hrvatske put Makedonije po svemu sudeći bez Josipa Sutona, Ive Jukića i Ante Ćorluke iako im je u Split Tommy stigao reprezentativni poziv.

- Odlukom uprave Split Tommyja igrači našeg kluba ne idu na utakmice reprezentacije izvan UEFA-a termina dok se nešto ne promjeni. I tu ne pričamo samo o odnosu prema Split Tommyju nego o odnosu prema svim klubovima – potvrdili su iz kluba.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo