Sport Ostalo

UNESCO-ve vrijednosti

Svjetska baština na jednom mjestu: brazilsku capoeiru možete vježbati u splitskom getu, pogledajte kako to radi Vedran Bađun

UNESCO-ve  vrijednosti

Dioklecijanova palača na listi je UNESCO-vog popisa mjesta svjetske baštine. Capoeira borilačka je vještina koja kombinira elemente plesa, akrobatike i glazbe, nalazi se nap opisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

Jedinstven spoj dviju trajnih vrijednosti sada na jednom mjestu, capoeiru se može vježbati u Dioklecijanovoj palači, u getu, na Carrarinoj poljani.

 

Školu prave capoeire Angole u Getu vodi proslavljeni svjetski putnik, pustolov, borac Vedran Bađun koji je ovu vještinu naučio upravo u njenoj domovini Brazilu. Tamo gdje su ga domaći zvali "ludio Gringo".

- Capoeira angola prava stvar, ona je jedino šta me vuče u Brazil. Tri puta san tamo bija, mogu reć i živija, a uskoro ću opet otić ... ispričao je Bađun još prije tri godine.

Sada je prilika da Splićani ovu vještinu nauče kod kuće. U Getu, kod majstora Bađuna, svaku večer od 20 sati. Jedinstveni spoj dvije UNESCO-ove vrijednosti. Samo kod nas.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo